Меси изля душата си: Повтарях, че искам да си тръгна! Бартомеу ме излъга за много неща

Той коментира напускането на Луис Суарес, драмата през лятото и дали би играл в Реал (Мадрид) и САЩ

Меси изля душата си: Повтарях, че искам да си тръгна! Бартомеу ме излъга за много неща

 Шесткратният носител на Златната топка Лионел Меси отново открехна завесата, която е забулила в несигурност и мъгла бъдещето му. Пред аржентинското издание La Sexta той говори за това, че многократно е споделял на доскорошния президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, че иска да напусне, но отговорът винаги бил отрицателен. Скоро, след като легендата официално предяви иск да си тръгне, босът хвърли оставка, а самият Меси реши да изпълни до край контракта си, който изтича през следващото лято.

Лео изказва възмущението си от начина, по който е било позволено неговият приятел Луис Суарес да напусне без трансферна сума в посока Атлетико Мадрид. Меси е сигурен, че ако е бил отишъл на съд срещу клуба с цел да разстрогне договора си, е щял да спечели.

Аржентинецът разкрива още, че понякога си говори с бившия си наставник и настоящ мениджър на Манчестър Сити Пеп Гуардиола. Освен това "Ла Пулга" казва, че чак след края на сезона ще реши дали да остане на "Камп Ноу", но обещава, че никога не би отишъл в Реал Мадрид или Атлетико Мадрид. Все пак гаучото признава, че една от мечтите му е да играе в САЩ.

"Обичам Барселона, това е животът ми. Имам любовна история с Барса, те ми дадоха всичко. Знам че клубът се намира в тежък момент и ще е трудно да се върнем там, където бяхме", започна той.

"Цяла година повтарях на Бартомеу, че искам да напусна Барселона, но президентът винаги казваше „не“. Бюрофаксът беше начин да го направя официално. Смятах, че бях завършил един цикъл. Нуждаех се от промяна. Исках да си тръгна, цикълът с Барса бе приключил“, твърди световният вицешампион.

Това, което се случи с Луис Суарес бе...лудост! Той си тръгна със свободен трансфер, плащайки за оставащите години от договора си и се присъедини към отбор, който се бори за същите цели, за които и ние. Невероятно!“, изказва гнева си голмайстор №1 на "каталунците".

"За напускането ми през лятото? Знаех, че ако отидем на съд, ще спечелим. Не един адвокат ми го каза, бяха много, но не исках да напусна Барса по този начин“, признава Меси.

"Не знам колко дълго продължи последният ми разговор с Гуардиола, но си говорим. Не обсъждаме дали ще се срещнем отново. За мен Пеп е най-добрият, той притежава нещо специално“, допълва още олимпийският шампион от Пекин 2008.

"Не преговарям с никой клуб. Както казах, нищо няма да е ясно преди сезонът да свърши. Нека видим как ще се представим тази кампания и какво ще се случи. Неймар? Връщайки Неймар обратно в Барса ще е толкова скъпо…“, подчертава 33-годишният магьосник с топка."Бих желал да играя в Съединените Щати един ден. Винаги е била една от мечтите ми…но не знам дали ще се случи!“, откровен е капитанът на испанския гранд.

"Няма да отида в Реал Мадрид или Атлетико Мадрид. Абсолютно невъзможно е. Не знам дали ще напусна Барса, ще говоря за това в края на сезона. Надявам се да съм част от Барселона, когато се пенсионирам", завършва изказването си десятката на отбора.

 
Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки