Норвежка доминация в Оберхоф, Илиев остана 38-ми

Другите трима българи не успяха да влязат сред първите 60 и ще пропуснат преследването

Норвежка доминация в Оберхоф, Илиев остана 38-ми

Носителят на големия кристален глобус за последните две година Йоханес Тингнес Бьо записа своята втора победа от началото на сезона в Световната купа по биатлон, след като триумфира в спринта на 10 километра в немския зимен център Оберхоф.

 
По-малкият от братята Бьо премина дистанцията за точно 25:12, като по-този начин остана на 10.8 секунди пред своя брат Тарей, въпреки че направи една грешка, срещу нула за Тарей. Трети на подиума днес се качи друг норвежец – Стурла Холм Легрейд, който завърши на 21.6 секунди зад победителя, като не допусна грешка при двете си стрелби.
 
Победителят от третия спринт за сезона Йоханес Дале остана пети, като по този начин четирима представители на Норвегия се класираха сред първите пет. Единствен тяхната хегемония прекъсна италианецът Лукас Хофер, който завърши четвърти с изоставане от 32.4 секунди спрямо първото място. Той и Дале бяха разделени от само 2.8 секунди, като и двамата допуснаха по един пропуск.
 
 
От българите най-добре се представи Владимир Илиев, който завърши на 38-ма позиция с изоставане от 2:00.3 минути, след допуснати общо три грешки. По този начин той си заслужи право на участие в утрешното преследване на 12.5 километра, в което ще бъде единственият роден представител. Другите трима българи днес Димитър Герджиков, Антон Синапов и Благой Тодев останаха съответно 67-ми, 76-ти и 94-ти. Герджиков направи цели четири наказателни обиколки, Синапов три, а Тодев само една, но преминаването му на цялата дистанция бе изключително слабо.
 
В борбата за големия кристален глобус лидер остава днешният победител Тингнес Бьо, който има актив от 488 точки и води с 67 пред Легрейд, докато трети на 108 пункта от лидера е Дале. В надпреварата за малкия глобус в дисциплината спринт водач с 259 точки отново е Тингнес Бьо, който има преднина от 41 пункта пред Дале и 62 пред своя брат, който е трети.
 
Утрешното преследване в Оберхоф стартира в 15:45 часа българско време.
ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки