Българските национали по биатлон в изолация, шестима с COVID-19

Петима от тях са състезатели

Българските национали по биатлон в изолация, шестима с COVID-19

 Коронавирусът не подмина и българските национали по биатлон. След вчерашното добро представяне в преследванията за Световната купа в Оберхоф, днес бяхме сюрпризирани с новината, че шестима от нашия лагер са с положителни проби, съобщиха от федерацията.

 
Петима от тях са състезатели: всичките ни представителки при жените Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова, наред с Благой Тодев и Димитър Герджиков при мъжете, плюс васкмайстор Стефани Попова.
 
Всички български състезатели и треньори са тръгнали от подготвителния лагер в Поклюка (Словения) преди седмица с отрицателни проби. Веднага след пристигането си в Оберхоф (Гер) те са подложени на нови тестове, които също бяха отрицателни. И сега – 4 дни по-късно - шестима от нашите се оказват с Ковид.
 
В момента българите са настанени в хотел заедно с още половин дузина отбори, които участват в двуседмичните стартове за Световната купа в германския зимен център. Нашите са заедно с тимовете на  Чехия, Русия, Естония, Молдова, Украйна, Беларус и др. Не е ясно колко от тях също ще се окажат с положителни проби.
 
Резултатите от тестовете изваждат българите от участие в насрочените за днес две щафети – от смесената с участието на двама мъже и две жени и от единичната смесена с по един състезател и една състезателка.
 
Все още не е ясно какво ще е решението на местните власти и на Международния съюз по биатлон (IBU) за това колко време българите ще бъдат под карантина и кога отново ще могат да участват в състезания.
 
Ако се наложи 14-дневна изолация, това няма да позволи на нашите да стартират както на следващия кръг за Световната купа отново в Оберхоф, така и на последния етап за януари в Антхолц (Ит).
 
Както е известно здравните мерки и местните разпоредби във Финландия лишиха от участие Димитър Герджиков и Десислава Стоянова в част от стартовете за ценния трофей през декември и отлъчиха главния треньор Александър Касперович от националния отбор до края на този месец.
 
От българския лагер в Оберхоф съобщават, че в момента всички наши състезатели и треньори се чувстват добре и нямат никакви оплаквания.
ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки