СЛЕД 68 МАЧА БЕЗ ЗАГУБА: Крепостта на Ливърпул рухна! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кошмарът няма край, Ашли Барнс наказа шампиона на "Анфийлд"

СЛЕД 68 МАЧА БЕЗ ЗАГУБА: Крепостта на Ливърпул рухна! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Бърнли превзе "Анфийлд" след 1:0 срещу Ливърпул. Шампионите нямаха загуба на своя стадион в 68 мача за първенство. Ашли Барнс вкара от дузпа, за да сложи край на тази феноменална серия. Тимът на Юрген Клоп нe e печелил вече пет последователни двубоя, а в последните четири няма отбелязан гол. Успехът пък помогна на гостите да се откъснат на седем точки от зоната на изпадащите.
 
Ливърпул натисна своя съперник от първата минута, но без особен резултат. Тимът на Юрген Клоп опита няколко далечни удара. Шакири и Окслейд-Чембърлейн пробваха да изненадат вратаря на съперника, но без резултат. След половин час игра Ориги си освободи пространство за изстрел в наказателното поле, но Поуп спаси.
 
 
 
Така се стигна до 43-ата минута, когато защитник на Бърнли допусна груба грешка и остави Дивок Ориги сам срещу вратаря. Нападателят на Ливърпул стреля покрай Ник Поуп, но и топката се удари в напречния стълб на вратата.
 
Секунди след последния съдийски сигнал страстите на терена се нагорещиха, след като Фабиньо и Ашли Барнс се спречкаха. Няколко играчи влязоха в конфронтация, а същото сториха двамата треньори Юрген Клоп и Шон Дайк, но в тунела. Ливърпул претендираше за втори жълт картон на Барнс, но вместо това картон видя само Фабиньо.
 
 
В 51-вата минута Трент Александър-Арнолд стреля опасно, но Поуп отново се намеси. Шест след това Юрген Клоп извърши двойна смяна. В игра се появиха Мохамед Салах и Роберто Фирмино.
 
Час след началато на мача Вайналдум пробяга почти целя терен с топка в крака и стигна до границата на наказателното поле, за да подаде към непокрития Мохамед Салах. Египтянинът стреля позиция, но Поуп отново беше блестящ.
 
В 74-ата минута Александър-Арнолд опита центриране в наказателното поле, а играч на Бърнли докосна топката с ръка. Съдията обаче подмина ситуацията, а ВАР също не видя аргументи да бъде отсъден наказателен удар дузпа. Вместо това в 82-ата Бърнли получи дузпа за нарушение на Алисон срещу Барнс, който сам пое отговорността да изпълни дузпата и вкара - 0:1!
 
 
В 89-ата минута Александър-Арнолд отправи прострелно подаване към Роберто Фирмино, който подложи крак и насочи към вратата, но топката отново бе блокирана пред голлинията и Бърнли оцеля.
 
 
ЛИВЪРПУЛ - БЪРНЛИ 0:1
0:1 Ашли Барнс (83-д.)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Матип, Робертсън, Тиаго, Вайналдум, Окслейд- Чембърлейн, Шакири, Мане, Ориги
 
БЪРНЛИ: Поуп, Лоутън, Тарковски, Мий, Тейлър, Макнийл, Броунхил, Уестууд, Брейди, Ууд, Барнс
Клоп: Не бе никак лесен мач, събрахме невъзможен брой точки (ВИДЕО)

Мениджърът на Ливърпул е удивен от представянето на тима си

Ливърпул постигна драматична победа над Нотингам в самия край (ВИДЕО)

Нунес донесе трите точки на отбора си

Клоп: Определено нямаме никакъв късмет с контузиите

Мениджърът на Ливърпул не скри притеснението си след успеха над Брентфорд

Ливърпул и Арсенал си харесаха Педро Нето от Уулвс

Португалският национал може да смени клуба през лятото

ОФИЦИАЛНО: Ливърпул ще изпълни мечтата на Свен-Йоран Ериксон

Той ще води тима като наставник за един мач

Ливърпул е на 1/8-финал за ФА Къп след лесна победа над Норич (ВИДЕО)

"Мърсисайдци" надвиха противника си с 5:2

Ливърпул може да направи изненадващ трансфер с Антони Робинсън

Американският национал от състава на Фулъм е сред целите пред Юрген Клоп

Клоп се оплака от съдийството срещу Арсенал (ВИДЕО)

Мениджърът на Ливърпул не бе особено доволен от ремито

Ливърпул може да загуби Цимикас за дълго време

Бранителят се сблъска много силно със своя мениджър Юрген Клоп

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки