Марица приключи със загуба участието си в Шампионската лига

Най-резултатни от българския тим бяха Мирослава Паскова и Силвана Чаушева с по 15 точки

Марица приключи със загуба участието си в Шампионската лига

Марица загуби и последния от тазгодишното издание на Шампионската лига, но за втори път взе гейм от звездния тим на Вакъфбанк (Истанбул). Тази вечер в "Лудж Спорт Арена" в полския град Лодз, пловдивчанки отстъпиха с 1:3 (11:25, 20:25, 27:25, 14:25). Момичетата на Лазар Лазаров завършиха на четвърто място в своята Група "C" с актив от едва една точка.

 
Вакъфбанк, който си осигури първото място в групата още вчера и вече очаква жребия за четвъртфиналите на 12 февруари, завърши груповата фаза без нито една загуба и само с два загубени гейма в шест срещи. 
 
Още в началото на мача си с Марица, волейболистките на Вакъфбанк показаха, че нямат никакво намерение да подценяват съперника и влязоха в двубоя с пълна сила. След броени минути те вече водеха с 15:3, а шведската им звезда Исабел Хаак беше напълно безмилостна към противника, отбелязвайки девет точки, три от които от сервис, за крайното 25:11, оформено с нейна блокада за последната точка. 
 
"Жълто-сините" значително подобриха играта си във втората част. Петя Баракова и Силвана Чаушева намериха повече синхрон в нападение, а Джесика Агилера направи два аса. Туркините пък започнаха да грешат по-често, но отлично дирижираното от великолепната Мая Огньенович тяхно нападение компенсира и донесе успеха с 25:20 в края на частта.
 
Вакъфбанк спечели първата точка в третия гейм, но това беше и последният случай в гейма, когато момичетата на Джовани Гуидети водеха в резултата. Пловдивчанки поеха инициативата, дръпнаха напред и разликата стигна до четири точки при 7:3 и 10:6. С началните си удари те пробиха посрещането на туркините, започна да носи точки и блокадата на българките, а Баракова успя да създаде отлични възможности за своите нападателки. ВакъфБанк положи всички усилия да се върне в гейма, успя да отрази двоен геймбол и да вкара частта в продължение. Силен гейм направи Мирослава Паскова, особено в заключителните му моменти. Именно тя оползотвори четвъртия геймбол за Марица, отбелязвайки седмата си точка в частта за 27:25.
 
За съжаление, в четвъртата част отново пролича голямата разлика между класите на двата отбора. ВакъфБанк наложи пълно надмощие, най-вече благодарение на своята блокада, водена от Милена Рашич. Мощна атака на Мишел Барч-Хакли от втора линия сложи точка на двубоя при категоричното 25:14.
 
Милена Рашич бе обявена за най-полезен играч (MVP) на мача. Сръбкинята записа 17 точки за победата на Вакъфбанк, а топреализатор стана съотборничката и Исабел Хаак с 24 точки, сред които цели шест аса. 
 
За Марица най-резултатни бяха Мирослава Паскова и Силвана Чаушева с по 15 точки.
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки