ЗА ФА КЪП: Юнайтед мина през продължения за да пречупи Уест Хем (ВИДЕО+СНИМКИ)

Скот Мактомини се превърна в печелившия коз на Оле Гунар Солскяер

ЗА ФА КЪП: Юнайтед мина през продължения за да пречупи Уест Хем (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед се класира за 1/4-финалите на ФА Къп. Тимът на Оле Гунар Солкяер елиминира Уест Хем с 1:0 след продължения на "Олд Трафорд". Голът вкара Скот Мактомини, който се появи от пейката. "Червените дяволи" ще научат следващия си съперник в четвъртък, когато е жребият.

 

През първите 45 минути действията се развиваха изцяло в половината на гостите, които обаче се защитаваха добре и не позволиха на Юнайтед да вкара. В 16-ата минута Мейсън Грийнууд имаше отличен шанс, но противников футболист успя да блокира удара му към вратата.

 
В 27-ата Виктор Линдельоф стреля опасно с глава след корнер, но Фабиански с върха на пръстите отклони топката в левия си страничен стълб и не позволи на домаинитие да поведат. 
 
 
Минута по-късно и Дони ван де Беек имаше добра възможност да се разпише, но неговият удар беше блокиран. В 38-ата Диоп и Марсиал си удариха главите след корнер, заради което се наложи да получат медицинска помощ. За щастие и двамата успяха да се изправят на крака и да продължат мача. 
 
Страхотен шанс за домакините се откри 53-ата минута. Грийнууд центрира остро в наказателното поле на гостите. Топката се отклони в Марсиал и стигна до Рашфорд, а защитата на Уест Хем закъсня. Последва шут с левия крак на англичанина, но Фабиански се намеси блестящо. 
 
 
В 66-ата минута Ван де Беек получи пас вляво от Матич и центрира, но отбраната на лондончани този път се справи, а и страничният рефер прецени да вдигне флага си за засада със сериозно закъснение. Солскяер пусна Бруно Фернандеш и Мактомини, които замениха Ван де Беек и Матич в 73-ата минута. Четири преди края на редовното време в игра за домакините се появи и Единсон Кавани. 
 
В добавеното време играчите на Уест Хем имаха претенции за игра с ръка на Уан-Бисака в наказателното поле, но реферът Тиърни не отсъди наказателен удар за гостите. С това се изчерпа всичкио интересно в редовното време и мачът отиде в продължения.
 
 
Осем минути след тяхното начало Юнайтед най-накрая стигна до попадение. Фред центрира и след два неуспешни опита за изчистване топката стигна до Рашфорд, който пусна към нахлуващия на скорост Мактомини, който прати топката в мрежата за 1:0.
 
Първият по-добър шанс за "чуковете" в продълженията дойде пет минути преди края, когато Саид Бенрама стреля с глава, но право в ръцете на Хендерсън. В последствие се видя на повторенията, че играчът на Уест Хем е бил в засада. За повече нямаше време и Юнайтед триумфира.
 

Манчестър Юнайтед - Уест Хем 1:0 прод.

1:0 Мактомини (98)


Стартови състави:

МАНЧЕСТЪР ЮН: 26. Хендерсън, 2. Линдельоф, 5. Макуайър, 9. Марсиал, 10. Рашфорд, 11. Гринууд, 17. Фред, 27 Алекс Телес, 29. Уан-Бисака, Матич, 34. Ван де Беек

 

УЕСТ ХЕМ: 1. Фабиански, 5. Цуфал, 15. Доусън, 21. Огбона, 3. Кресуел, 41. Райс, 16. Ноубъл, 28. Сучек, 18. Форналс, 20. Боуен, 7. Ярмоленко

Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки