Пирло: Още нищо не сме направили

Треньорът на Ювентус не иска да се радва предварително след успеха над Интер

Пирло: Още нищо не сме направили

 Треньорът на Ювентус Андреа Пирло изведе отбора си до финала в турнира за Купата на Италия още в първия си сезон начело на клуба. Това се случи след равенството 0:0 в реванша с Интер и продължаване напред след успеха с 2:1 в първия мач. Специалистът призна, че това е била една от целите, които си е поставил при поемането на отбора, но допълни, че все още "бианконерите" не са постигнали нищо и имат още работа за вършене.

"Надявах се да стигнем дотук. Като дебютант се надявах да спечелим Суперкупата, да стигнем до финала за Купата на Италия и до 1/8-финала в Шампионската лига. Като футболист всичко беше по-лесно, всичко свършваше с края на мача. Като треньор трябва веднага да започна да мисля за следващия двубой, да мисля за 30 различни неща. За момента не сме постигнали нищо. Сега трябва да си починем и да започнем подготовка за следващия мач в неделя", заяви Пирло.

Специалистът бе сравнен с Масимилиано Алегри след края на мача и призна, че е поласкан от това.

"Приятно е да чуя това сравнение. Ако успея да спечеля това, което той спечели, може да ме наричате Алегрианец. Всеки мач е различен и се подготвяме по различен начин. Интер почти нямаше точен удар днес, докато ние имахме няколко добри възможности. Доволен съм. Още от началото на сезона се отбраняваме в схема 4-4-2, но днес играхме по съвсем различен начин. В зависимост от това, което показва съперника, решаваме как ще излезем на терена, но в защита оставаме във формация 4-4-2", каза още специалистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки