Шоу на Влахович и Кастровили приземи Специя на "Артемио Франки" (ВИДЕО)

Фиорентина надви отбора на Андрей Гълъбинов с 3:0

Шоу на Влахович и Кастровили приземи Специя на "Артемио Франки" (ВИДЕО)

Фиорентина изигра един от най-добрите си мачове през сезона в Серия А и победи с 3:0 Специя в първия мач от 23-ия кръг на Калчото. 

Като резерва в 63-та минута за гостите влезе родният нападател Андрей Гълъбинов, но той не успя да помогне на своя тим да стигне поне до почетен гол на "Артемио Франки". Специя бързо беше приземена, след като преди по-малко от седмица надви с 2:0 доскорошния лидер в Калчото Милан с 2:0 като домакин.

Първото по-интересно положение в мача дойде в 33-ата минута, когато футболист на Специя бе съборен в наказателното поле, но реферът не отсъди дузпа.

През първата част нямаше много сериозни голови положения, но се наложи няколко пъти лекарските екипи на двата отбора да се появяват на терена. Това доведе до цели 6 минути добавено време.

Още в началото на втората част Фиорентина поведе. Кастровили достигна до топката на аутлинията, върна я към вратарското поле, където Душан Влаович я вкара в празната врата за 1:0. Ситуацията обаче бе разгледана от ВАР системата, тъй като имаше съмнение, че преди паса топката е излязла в аут, но в крайна сметка голът бе зачетен.

Само 3 минути, след като се появи на терена Андрей Гълъбинов домакините вкараха втори гол. Гаетано Кастровили намери топката около точката за изпълнение на дузпа, стреля, тя рикошира и влетя в мрежата.

В 74-ата минута гостите от Специя имаха претенции за дузпа, но реферът подмина ситуацията и даде знак играта да продължи. В 76-ата минута Душан Влахович стреля опасно в средата на вратата но Иван Проведел спаси.

6 минути преди края на мача домакините затвориха двубоя с трето попадение. Негов автор бе Валентин Исрик. Гостите направиха безумно разиграване пред своето наказателно поле, топката бе отнета от Влаович, който изведе своят съотборник на празна врата и той отбеляза за крайното 3:0.

Така Фиорентина взе 25-та точка в класирането и е временно на 12-то място, спирайки серията от две поредни победи на своя съперник.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки