Трима българи влязоха в топ 18 в квалификацията за слалома на СП в Кортина

Камен и Калин Златкови и Константин Стоилов имат шанс да се класират

Трима българи влязоха в топ 18 в квалификацията за слалома на СП в Кортина

 Българите Камен и Калин Златкови и Константин Стоилов имат златен шанс да се класират за утрешния слалом на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини, след като се класираха в първите 18 в първия манш на днешната квалификация.

Най-напред от нашите момчета се класира Камен Златков, който даде четвърто време с изоставане от 0.95 секунди спрямо лидера Сейго Като (Япония). Идентично време с това на Златков даде и белгиецът Том Вербеке. Братът на Камен, Калин пък се нареди девети с пасив от 1.57 секунди, докато Константин Стоилов остана 18-и на 4.12 зад лидера.

В следобедния втори манш, целта пред българите ще е да се класират сред първите 25, за да си осигурят място и в утрешния старт. В него участие със сигурност ще вземе голямата ни звезда Алберт Попов, който заради силните си представяния в стартовете за Световната купа през този сезон се класира директно за утрешното основно състезание. В него той ще потегли с номер в първите 30, тъй като заема 26-а позиция в класирането в дисциплината слалом в Световната купа.

В днешната квалификация на старт застанаха общо 112 състезателя, като от тях, само 50 стигнаха успешно до финала на трасето. Вторият манш на квалификационния слалом от Световното първенство започва в 14:30 часа българско време.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки