Беломъжев с 9-о и 12-о място на световното по ски-ориентиране

При жените Андрея Дяксова се нареди 29-а и в двата старта

Беломъжев с 9-о и 12-о място на световното по ски-ориентиране

Станимир Беломъжев се нареди на девето място в спринта от започналото вчера Световно първенство по ски-ориентиране в Естония. Българинът остана на 2:38 мин. от шампиона Владислав Киселев от Русия, втори и трети са съответно норвежците Аудун Хаймдал и Йорген Баклид.

 
В преследването Станимир се класира на 12-о място, шампион е Аудун Хаймдал, пред Андрей Ламов (Русия), двамата успяха да изпреварят победителя от спринта Владислав Киселев, останал сега с бронза.
 
При жените в дебюта си на световно първенство нашата представителка Андрея Дяксова се нареди 29-а и в двата старта. В спринта титлата бе за представителката на домакините Дейзи Кудре, но в преследването тя бе изпреварена от стартиралата чак с № 9 и направила невероятен прогрес шведка Лиса Ларсен.
 
Утре в програмата на световното първенство е почивен ден, в събота са масовите стартовете на средна дистанция, а в неделя шампионатът завършва със смесените щафети – и в двете изпитания ще ни представят Беломъжев и Дяксова.
 
Шампионатът в Естония е валиден още за световно младежко и за европейско юношеско първенства. Състезанията са в региона на град Въру, недалеч от Отепаа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки