Конте: Работата ни се отплаща

"Искаме да изчистим изоставането си от лидерите в Италия", заяви треньорът на Интер

Конте: Работата ни се отплаща

 Наставникът на Интер Антонио Конте изрази задоволството си от представянето на своя отбор при победата с 3:0 над Дженоа.
 

“Играхме срещу Дженоа, който се намира в прекрасна форма. Мисля, че преди днешния мач те бяха спечелили само с една точка по-малко от нас след назначението на Давиде Балардини. Подходихме правилно към двубоя, като позволихме на противника нищо повече от няколко центрирания. Вкарахме три гола, а Матия Перин трябваше да направи няколко големи спасявания, така че сме доволни. Цялата ни работа се отплаща. Това започна още миналата година, като тимът развива вярата в способностите си. Също така играчите разбират ситуациите със или без топка, кога да бъдат агресивни и кога да задържат топката", започна специалисът.

"Знаем, че ни остават 14 мача. Както казах, мачовете с Дженоа и Парма са лесни на хартия, но ние трябва да докажем, че винаги сме нащрек, а не само в големите двубои, за да дадем на феновете на Интер насладата, която заслужават. Не сме се договаряли да се борим за Скудетото след отпаданията в другите турнири. Тези футболисти на Интер винаги трябва да имат амбиция за победа. Изминаха много години от последния трофей на отбора. Миналия сезон бяхме много близо до това да спечелим нещо, въпреки че беше първият ми в клуба. Смятам, че незаслужено отпаднахме от Шампионската лига, но това ни накара да се вгледаме в себе си и да осъзнаем, че всички ние трябваше да вдигнем нивото си и да станем по конкурентоспособни. Ако все още бяхме в ШЛ, мисля, че можехме да кажем своята дума в този турнир".

"Предишните години разликата ни с Ювентус беше 15 точки. Така че, ако искаме да бъдем обективни и да изчислим разликата между лидерите и Интер преди моето пристигане, миналата кампания беше огромна стъпка напред. Смятам, че просто продължихме започнатия проект и сега правим нещо важно, но все още ни остават 14 мача. Трябва да продължим така, знаейки, че тимът се е развил по всеки възможен начин, както и че сме създали прекрасни взаимодействие и съпричастие между всички тук. Целта обаче е да побеждаваме. Довечера ще гледам Рома - Милан, защото футболът е моята страст. Така че със сигурност ще бъда пред телевизора”, коментира Конте след мача.
В Италия: Наполи спря победната серия на Интер (ВИДЕО)

„Нерадзурите“ изпуснаха в края победата – 1:1

Забравен герой пред завръщане за Рома

Де Роси включи нападател в групата за Сасуоло

Милан с гол №5000 в Серия А и победа във Верона (ВИДЕО)

"Росонерите" дръпнаха на Юве

Ново фиаско за Юве в Серия А (ВИДЕО)

"Старата госпожа" безсилна в Торино срещу Дженоа

Лацио се справи с Фрозиноне след уволнението на Сари (ВИДЕО)

"Римските орли" постигнаха успех с 3:2 като гости

Торино не даде шансове на Удинезе, Монца с минимален успех над Каляри

Вижте подробности за развръзката за двата ранни мача в Серия А

Силните думи на Сари към играчите след оставката

Лацио търси нов треньор

Клозе опция за Лацио след оставката на Сари

Бившият нападател познава отлично обстановката в клуба

Де Роси си спечели договор с Рома

"Вълците" с горещо предложение към клубната легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки