Ботас се зарече да е егоист този сезон

Финландецът заяви, че ще изисква повече от себе си през 2021г.

Ботас се зарече да е егоист този сезон

 Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас заяви, че ще бъде по-голям егоист през новия сезон във Формула 1, в преследване на световната титла.

Финландецът се присъедини към немския тим в началото на сезон 2017, като замени внезапно отказалия се от спорта действащ световен шампион Нико Розберг.

За четирите си години в Бракли, Ботас записа общо девет победи, но така и не успя да притисне своя съотборник Люис Хамилтън в борбата за титлата, както това правеше Розберг. В първата си година в Мерцедес, финландецът завърши на трето място в пилотския шампионат, година по-късно остана пети без нито една победа, а през последните две кампании завършваше на второ място. В същото време Хамилтън записа четири поредни успеха в битката за титлата, а Ботас определено играеше ролята на пилот №2.

Той обаче е решен това да се промени през тази година, като заяви по време на представяне на болида на „Черните стрели“, че ще изисква повече от себе си през сезон 2021.

„Тази година, ще изисквам повече от себе си от когато и да е било преди. Очевидно няма да се пренавивам, но целта ми е, когато пристигна в Абу Даби за последното състезание да мога да кажа, че съм направил всичко на 100%. Направил съм всичко по-силите си за да стана световен шампион. Това е целта ми за тази година, тя ще бъде същата и за хората от моя екип. От тях ще изисквам всичко, което смятам, че ще ми е необходимо в борбата с Люис и всички останали. В това отношение може би ще бъде малко по-голям егоист, отколкото съм бил до сега“, заяви финландецът.

За него, сезон 2021 ще е ключов в кариерата, тъй като договорът му с Мерцедес изтича в края на кампанията и ако той не се представи на ниво, може да бъде заменен от настоящия пилот на Уилямс Джордж Ръсел. Хамилтън също е с договор до края на 2021 година, но той и ръководителят на тима Тото Волф вече заявиха, че възнамеряват да продължат да работят заедно и след края на предстоящата кампания.

Сезон 2021 във Формула 1 стартира на 28 март с Гран При на Бахрейн на пистата „Сахир“. Две седмици по-рано на същото трасе ще се проведе и единственият тридневен предсезонен тест за тази година.

Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

В Италия считат Сайнц за сигурен в Мерцедес

Испанецът подписва за 1+1 години със "сребърните стрели"

Алонсо се прицели в титлата през 2026 година

Испанецът преподписа с Астън Мартин в четвъртък

Официално: Алонсо остава във Формула 1

Испанецът подписа нов договор с Астън Мартин

Пилотите скочиха на спринта в Китай

Шанхай ще е домакин на първото спринтово състезание за сезона

Тото Волф: Интригата във Формула 1 приключи

Босът на Мерцедес е сигурен, че Верстапен отново ще е световен шампион

Верстапен четка екипа си

Вижте какво каза нидерландецът след успеха в Япония

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки