Девет мача в събота от Югозападната Трета лига

Вижте всичко интересно преди срещите от 20-ия кръг

Девет мача в събота от Югозападната Трета лига

Нови девет мача ще се изиграят по терените на Югозападна България в събота от 20-ия кръг на Югозападната Трета лига.

С най-голям интерес се очаква срещата на стадион „Бончук“ между отбори от съседните два града – Кюстендил и Марек от Дупница.

„Това е едно от големите дербита в България между представителните тимове на двата града. В игра се завръща Кирил Вълов, изтече наказанието и на Джейхан Зайденов.Всички налични футболисти са на мое разположение. Чака ни много труден двубой. Излизаме с респект към отбора на Марек, но не и със страх. Напротив-напълно мобилизирани, знаейки цената на този двубой. Излизаме за победа за да затвърдим мнението сред футболната общественост, че сме достойния отбор за първото място и да се отдалечим още повече от поне един от конкурентите за челото на таблицата. Нека по-класния отбор да победи, надявам се това да бъде ФК Кюстендил”, сподели Николай Николов-Чезето - треньор на ФК Кюстендил.

Отборът на домакините ще излезе с най-доброто, с което разполага в момента. Ще търси победа на всяка цена, за да размени мястото си с отбора на ФК Кюстендил. Както е известно, през есента мачът завърши наравно в Кюстендил. Очаква се този път възпитаниците на Светльо Георгиев да изпълнят поставената от ръководството задача, а тя е победа в този дерби мач.

На стадиона в Чепинци местния Левски ще приеме Оборище Панагюрище. В отбора на домакините няма да играе наказания Никола Ковачев, а на гостите -  Даниел Васев. Няма да бъде на разположение на наставника на Левски контузения Обаси. Под въпрос заради неизлекувани травми са Любомир Любенов и капитана Иван Милков.

„Независимо от всичко организацията ни е да спечелим този двубой и да се озовем колкото може по-нагоре, далеч от опасната зона”, сподели президента на ФК Левски Георги Милков. Президентът на Оборище Панагюрище Илия Анчев заяви, че нагласата им е за пълен успех, познават много добре играта на домакините. Единственото им притеснение е само лошия терен. 

Мачът Гранит-Беласица ще се играе на стадиона във Владая. Както е известно, апелативната комисия на ЗС на БФС е уважила молбата на ФК Гранит за опрощаване на част от наказанието – лишаване от домакинство – и при това положение ще приемат петричкия тим на свой  терен.

Отборът на Гранит заема 15-тото незавидно място само с 13 точки и за да се отдалечи от опасната зона трябва да направи всичко възможно да не загуби този двубой. Както е известно, футболистите на Беласица изиграха много силен мач в изминалия понеделник на стадион Лаута срещу Локомотив Пловдив и независимо от загубата благодарение на съдията Васил Минев, футболната общественост в България видя, че петричките футболисти с нищо не отстъпваха на домакините и загубиха заради неадекватното съдийство на Васил Минев.

Всички в петричкия клуб са с нагласа да покажат същата игра, както на Лаута, и да докажат, че мястото им в следващото първенство е в професионалната втора група. Заниманията си наставникът на петричкия тим Саша Симонович проведе на помощното игрище на НСБ Цар Самуил. Не тренираха оперираният Божидар Янков и невъзстановеният от контузия Тони Костадинов.

На пълни обороти се готви вече Симеон Бояджиев, чието отсъствие се почувства много осезателно в досега изиграните без него срещи. Всичко друго освен победа срещу отбора на Гранит Владая е провал за Беласица. Комитите са повече от сигурни, че ще се завърна с пълен успех от Владая и да се утвърдят на върха на таблицата. Отборът на домакините са с доста променен състав от есента. Със сигурност ще се опълчат докрай срещу единия от лидерите в групата – Беласица Петрич.

На стадион Свети Петър в Банско ще се срещнат отборите на едноименния тим и Ботев Ихтиман. В отбора на домакините няма да вземе участие контузения Боби Хазуров. Георги Иванов от треньорския щаб на клуба се надява на повече късмет и да излязат на терена с хъс за победа и да спечелят трите точки, съхранявайки надеждите за оцеляване в групата. Наставникът на Ботев Валери Свиленов сподели, че при добър терен и реално съдийство няма как да загубят от отбора на Банско.

На градския стадион В Гоце Делчев ще се срещнат отборите на местния Пирин и този на Разлог. В отбора на домакините няма да бъде на разположение на наставника си наказания Лъчезар Дафков. Двата тима са съседи в таблицата- Пирин Гоце Делчев на 8-мо място с 26 точки, а Пирин Разлог – на 10-то място с 25 точки. Всичко това предвещава оспорван двубой.

В Етрополе местния Чавдар ще домакинства на Сливнишки герой Сливница. В отбора на гостите няма да играе наказания за два мача Петър Малинов-младши. Наставникът им Петър Малинов - старши сподели, че във всеки мач излизат за трите точки, така ще бъде и в събота. Красимир Стоев-старши треньор на Чавдар Етрополе, заяви ,че няма да може да разчита на контузения Николай Григоров. „Излизаме за спечелване на трите точки”, допълни Краси Стоев.

В Самоков местния Рилски спортист приема на стадион Искър Балкан Ботевград. Отборът на гостите е в подем. Вече са 9-ти с 25 точки, а домакините – 12 –ти с 21 точки. Старши треньорът на гостуващия тим Иван Редовски заяви, че излиза за победа, и да продължат с отличния си старт, който правят до момента през пролетния полусезон.

На градския стадион В Кресна местния Перун ще приеме един от лидерите в групата – Вихрен Сандански. Наставникът на домакините Благовест Ангелов сподели,  че няма да може да разчита на контузения Даниел Марков и Атанас Топалов  и Станимир Благоев поради служебна заетост и на наказания Петър Добринков. Радващото е, че капитана Десислав Токов тренира вече на пълни обороти и ще бъде на линия за този двубой. „Излизаме да спечелим поне точка срещу един от лидерите в групата – Вихрен Сандански. Очаква ни много тежък двубой”, допълни Благовест Ангелов. Футболистите на Вихрен от понеделник са с нов старши треньор – Петър Златинов. Той проведе всички занимания на градския стадион и стяга отбора си за успешен дебют. Само при победа запазват шансовете си за атакуване на първото място.

В Кюстендил 17-тия във временното класиране отбор на Велбъжд с 12 точки ще домакинства на 13-тия с 20 точки Надежда Доброславци. Футболистите на домакините обещават да изиграят най-добрия си мач от началото на пролетния дял на първенството, да спечелят трите точки и да се измъкнат от опасната зона.

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки