КОШМАРЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Ливърпул загуби на "Анфийлд" от изпадащ! (ВИДЕО)

Поражението е шесто поред за "червените" у дома, Лемина донесе успеха на Фулъм

КОШМАРЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Ливърпул загуби на "Анфийлд" от изпадащ! (ВИДЕО)

Ливърпул продължава с издънките. Тимът на Юрген Клоп допусна шеста поредна загуба на "Анфийлд". Този пък "червените" отстъпиха с 0:1 на борещия се за оцеляване Фулъм. Марио Лемина отбеляза попадението за успеха на гостите. Загубата остави Ливърпул на седмо място с 43 точки. Тотнъм има 42, а Астън Вила 40, като и двата тима са с по два мача по-малко от мърсисайдци, което означава, че потъването на "червените"  ще продължи.

 
В състава на домакините имаше цели седем промени в сравнение с последния двубой срещу Челси. Диого Жота започна за първи път като титуляр от 9 декември насам, когато се контузи срещу Мидтиланд в мач от Шампионска лига.
 
Шампионите изиграха поредното слабо полувреме. Първата добра възможност в мача се откри пред гостите. Акробатичен удар на Джош Майа обаче мина покрай вратата. "Мърсисайдци" отговориха с изстрел на Диого Жота, който беше блокиран от защитник. В 11-ата минута Адемола Луукман плати топката встрани от десния страничен стълб. 
 
Осем по-късно Мохамед Салах имаше добра възможност за попадение, но стреля в аут. В 35-ата минута  Луукман бе изведен зад гърба на защитата на домакините. Крилото влезе в наказателното поле и вместо да подаде, шутира в близкия ъгъл, но Неко Уилямс решително изчисти в ъглов удар.
 
В края на полувремето Джердан Шакири отправи опасен удар от фаул, но топката мина над вратата. Малко след това Фулъм нанесе своя удар. Салах допусна Лемина да му отнеме топката, след което бившият играч на Ювентус откри резултата с прецизен изстрел по земя – 0:1.
 
Малко след началото на второто полувреме вратарят на “котиджърс” Ареола направи много добро спасяване след удар на Диого Жота. В 53-ата минута бившият страж на ПСЖ отново се намеси добре, като този път пресече центриране на Робъртсън към Джердан Шакири.
 
След точно час игра капитанът на домакините Джеймс Милнър подари топката на Иван Кавалейро, който напредна опасно, но отбраната на Ливърпул успя да предотврати опасността.
 
В 71-ата минута Садио Мане отправи удар с глава след пас на Кейта, но топката се отби в гредата. До края на двубоя в игра се появиха Трент Александър-Арнолд и Фабиньо, но Ливърпул така и не успя да намери вратата на Ареола
 
УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки