В ИСПАНИЯ: Барса продължава да диша във врата на Атлетико след разгром над Реал Сосиедад (ВИДЕО)

Лионел Меси счупи нов рекорд и вкара два гола за успеха на каталунците

В ИСПАНИЯ: Барса продължава да диша във врата на Атлетико след разгром над Реал Сосиедад (ВИДЕО)
Барселона спечели с 6:1 гостуването си на Реал Сосиедад от 27-ия кръг на Ла Лига. Дест и Меси се разписаха по два пъти. Гризман и Дембеле добавиха по още едно попадение. За домакините вкара Андер Беренечеа. Успехът върна каталунците  на второ място в класирането. Те изостават на четири точки от лидера Атлетико М и водят с две пред третия Реал М.
 
 
Днешният сблъсък беше особен за Лионел Меси. Аржентинецът играе своя мач №768 за клуба, изпреварвайки по този показател бившия си съотборник Шави. 
 
Именно Меси отправи първия точен изстрел. Десетина минути след началото на мача аржентинецът получи топката на границата на наказателното поле и стреля. Вратарят на домакините обаче спаси. В 24-ата Реал Сосиедад беше много близо до откриването на резултата. Александър Исак проби отляво, финтира бранител на Барселона отправи мощен удар, който по чудо беше спасен от Тер Стеген. 
 
Барселона откри резултата в 37-ата минута. След пробив отляво и центриране в пеналта, Дембеле стреля, а Ремиро спаси. При добавката на Гризман обаче, вратарят беше безпомощен.
 
Минута по-късно Исак отново застраши вратата на Барселона, но Тер Щеген отново бе на ниво и успя да предотврати сигурен гол за Сосиедад. В края на първата част каталунците се добраха до второ попадение. Лионел Меси спечели пространство пред наказателното поле на Сосиедад, а едновременно с това освободи пространство за нахлуващия на скорост Сержиньо Дест. Последва пас на Меси към Дест, който нямаше проблеми да прати топката покрай вратаря Ремиро - 0:2!
 
Шоуто на Барса продължи и след почивката, а американецът реализира втория си гол в мача След центриране на Алба отляво, защитник на домакините се опита да изчисти топката, но Дест подложи крака си и прати топката в мрежата.
 
В 56-ата минута Лионел Меси ознаменува паметния за него ден с поредния си гол за испанския гранд. Бускетс изведе аржентинеца, който с лекота успя да насочи топката покрай вратаря Ремиро.
 
В средата на полувремето Усман Дембеле успя да вкара в мрежата на Сосиедад, но попадението му беше отменено заради засада. В 71-вата минута Дембеле все пак се добра до редовен гол. Той елиминира двама съперници и насочи топката в далечния ъгъл - 0:5!
 
В 77-ата минута Сосиедад вкара почетно попадение. Юношата Андер Беренечеа, който влезе като резерва, успя да комбинира със съотборник пред наказателното поле на Барса, а след това да забие страхотен гол в ъгъла на вратата, пазена от Тер Щеген.
 
В 89-ата минута Лионел Меси реализира шести гол за Барса и негов 23-и в Ли Лига този сезон.
 
 
Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки