ОФИЦИАЛНО: Етър и Ботев започват партньорство

Вижте подробности

ОФИЦИАЛНО: Етър и Ботев започват партньорство

Футболните клубове „Етър” (Велико Търново) и „Ботев” (Дебелец) започват партньорство и съвместна работа в школите си за развитието на подрастващите футболисти от региона. Това обявиха президентите на двата клуба Деян Куздов и Георги Недев.

„Основната идея на партньорството е чрез съвместната работа да се изграждат кадри за гръбнака на представителния отбор на „Етър”. Да дадем шанс на всички деца да имат достатъчно игрово време и да си развиват потенциала и качествата си”, коментира председателят на УС на „виолетовите” Деян Куздов.

“Важно е да се запази конкуренцията, защото тя е фактор за развитието на самите деца. Ще бъде изградена и обща методика за работа на треньорите в трите школи, за за израстват младите таланти по един и същ начин”, заяви Деян Куздов.

„Преди година направихме първата крачка за обединяване на работата на футболните среди, като предложихме партньорство на СК „Болярчета” и това дава резултати. За щастие „Етър” също направи крачка за сплотяване и започнаха работа с „Болярчета”. Сега вече трите школи ще изградим една работеща система, която да даде резултат през годините. „Болярчета” ще работят с детските градини, оттам децата ще идват в „Етър” и в „Ботев” (Дебелец). Идеята е да се обиграват, защото при подрастващите някои развиват качества още в ранна детска възраст, но други – на 16-17 години. Ще си партнираме, като „Етър” ще ни дава млади футболисти, ние също на тях с цел да има детски футбол в цялата община”, заяви Георги Недев.

„Ние имаме едно партньорство с „Манчестър Юнайтед”, които ни финансираха и поддържаме контакти, ще опитаме да потърсим тяхната методика. Имаме такъв разговор и с „Аякс” чрез техен скаут, от които също ще потърсим методика. Така ще направим най-добрата методика за нашите деца и да знаем какво преследваме като цели. В Дебелец продължаваме да работим и с треньорите на “Болярчета”, имаме план да изградим и стационарна система за наблюдение на децата – пасове, удари и т.н., да поставим осветление на основния терен”, добави Георги Недев.

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки