Уилямс: Не мисля за отказване

Винъс все още се чувства добре да участва в тура

Уилямс: Не мисля за отказване

 Родена през 1980 година, Винъс Уилямс продължава и до днес да се състезава на най-високо ниво. 7-кратната шампионка от Големия шлем нямаше много добро начало на новия тенис сезон, но бившата №1 е мотивирана да продължи да опитва и поне на този етап не смята да приключва със спорта.

По-голямата от сестрите Уилямс също така разкри, че двете със Серина са много различни, а тайната на техния успех се крие в упоритата работа и постоянното желание за нови победи и върхове.

„Изобщо не мисля да спирам с тениса и няма причина да го правя, след като се чувствам добре и играя на най-високо ниво. Искам обаче да подобря представянето си и да прогресирам в ранглистата, а когато усетя, че не мога повече, аз самата ще кажа край и ще се оттегля. Наистина със Серина постигнахме големи неща в тениса, невероятни успехи, които завинаги ще запомним, но обикновено работата и упоритият труд се възнаграждават. Със сестра ми сме доста различни хора, но винаги сме си помагали и никога едната не е завиждала на другата за каквото и да е. Важна роля в живота ни изиграха и нашите родители, които неотлъчно бяха до нас и ни даваха безрезервната си подкрепа. Те ни учиха как да бъдем добри не само на корта, но и в нашия живот, което е далеч по-важното. Мама и татко направиха от мен и моята сестра борбени личности, които не се предават, каквото и да се случва и най-хубавото беше, че ние не се чувствахме притиснати. Никой не очакваше да излизаме на корта и да печелим всеки мач и добре, че беше така, защото понякога напрежението може да бъде съсипващо. Бе ни дадена пълна свобода, а баща ни пък ни научи постоянно да сме агресивни на корта, той изгради нашия стил на игра и ни казваше, че трябва да атакуваме непрестанно, без да мислим за защитата. Оттам ударите ни станаха много мощни и силови. Радвам се, че със Серина постигнахме толкова много. Убедена съм, че нашите родители се гордеят с нас“, каза американката.

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки