В БИТКАТА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ: Етър изпусна Ботев Враца! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата тима направиха самоубийствен хикс, домакините удариха две греди

В БИТКАТА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ: Етър изпусна Ботев Враца! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Етър не успя да победи Ботев (Враца) на ст. "Ивайло" в мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Тимът на Александър Томаш пропусна куп положения, удари две греди, но така и не можа да стигне до трите точки. Двата тима се борят всячески за оцеляването си в елита, а това равенство не им помага но никакъв начин. Етър е 11-и с 21 точки, докато Ботев е на 12-а позиция с 19, колкото имат Славия и Монтана. "Белите" са с мач по-малко.
 
 
"Виолетовите" можеха да поведат още в шестата минута на двубоя. Ловре Кнежевич получи подаване от Преслав Боруков и влезе в наказателното поле. От аутлинията той върна топката към Меси Мезу, който опита удар, но Красимир Костов спаси.
 
 
Домакините имаха нов шанс да се разпишат в 20-ата минута. След центриране от дясно Ловре Кнежевич опита удар с глава, но топката прелетя над напречната греда.
 
В 36-ата  футболистите на Ботев Враца поискаха дузпа. След рикошет топката се удари в ръката на Мариян Иванов. Съдията Никола Попов обаче прецени, че няма основания да посочи бялата точка. На повторенията също се видя, че ръката на Иванов е прилепена до тялото и той не играе умишлено с топката.
 
 
Ботев Вр започна по-активно второто полувреме. В 56-ата минута удар на Атанас Зехиров не намери очертанията на вратата на Христо Иванов.
 
Ботев бе много близо до гол в 62-ата минута. Даниел Генов получи добра топка по дясното крило и подаде към Петър Атанасов, който бе в непосредствена близост до вратата на домакините, но Здравко Димитров се намеси и успя избие.
 
 
Малко по-късно Домовчийски се оказа на добра позиция в наказателното поле. Ударът му обаче бе доста слаб и бе уловен от Христо Иванов. В 70-ата минута Етър можеше да поведе в резултата. След разбъркване в наказателното поле топката достигна до Симеон Мечев. Той стреля по диагонала, но топката срещна напречната греда. Преслав Боруков опита да я добави в мрежата, но бранител на Ботев се намеси.
 
Само 60 секунди по-късно отново гредата спаси гостите. Преслав Боруков напредна опасно и стреля от границата на наказателното поле. В 86-ата минута Кольо Станев се озова на добра позиция в наказателното поле и стреля, но стражът на гостите изби в корнер. След ъгловия удар Аласан Н Диайе изчисти от голлинията.
 
 
Ботев Вр отговори с отличен удар на Петър Атанасов от фаул, но топката мина покрай вратата на Христо Иванов.
 
В даденото от съдията продължение Етър създаде поредно разбъркване в наказателното поле на гостите, но офанзивните футболисти на великотърновци не успяха да се възползват и да се разпишат.
 

 

ЕТЪР - БОТЕВ ВРАЦА 0:0

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

 

Етър: Хр. Иванов, Илиев, Крачунов. М. Иванов, Хубчев, Кацаров, Мечев, Кнежевич, Боруков, Младенов, Миси Мезу

 

Ботев: Костов, Ничев, Миланов, Николов, Зехиров, Ндиайе, Златински, Аясс, Ненов, Генов, Домовчийски

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки