Две дузпи дадоха тон на Сасуоло за обрат над Фиорентина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Неровердите продължават битката си за Лига Европа

Две дузпи дадоха тон на Сасуоло за обрат над Фиорентина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сасуоло и Фиорентина изиграха интригуващ мач на "Мапей Стейдиъм" в 31-ия кръг на Серия А.

Домакините победиха с 3:1, но след пълен обрат срещу виолетовите. 

Гостите започнаха отлично мача, като въпреки отличе шанс пред Траоте да открие за Сасуоло, първият гол падна за Фио.

В 31-та минута Бонавентура отправи снаряд от около 20 метра, който нямаше как да бъде спрян от Консили и откри за гостите. 

След почивката обаче всичко се обърка за Ла Виола. В 58-та минута Джанлука Аурелиано посочи бялата точка, след като Драговски събори съперник в наказателното поле. Зад топката застана Берарди, който не сбърка за 1:1. 

Само две минути по-късно Сасуоло спечели и втора дузпа! Пецела влезе неразчетено в краката на съперников нападател и въпреки, че отне топката, съдията отново реши да даде наказателен удар, което вбеси всички в бяло и лилаво. 

На 11-те метра отново застана Берарди, който за втори път надхитри Драговски.

Четвърт час преди края домакините решиха всичко с трети гол. Макиме Лопес овладя топката след корнер и отправи перфектен изстрел, който нямаше как да бъде спасен. 

Така Сасуоло продължава битката си да влезе в топ 6, за да спечели квота за Лига Европа. В момента неровердите са осми с 46 точки, а шестият Лацио е с 55, но и с мач по-малко. Фиорентина пък остава близо до зоната на изпадащите на 16-то място - само на осем точки от Каляри, които също са с мач по-малко.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки