В ИСПАНИЯ: Севиля запази шанс за титлата след обрат срещу Сосиедад (ВИДЕО)

Осасуна не даде на Елче да надигне глава

В ИСПАНИЯ: Севиля запази шанс за титлата след обрат срещу Сосиедад (ВИДЕО)

Севиля спечели с 2:1 гостуването си на Реал Сосиедад в среща от 33-ия кръг на Ла Лига и запази реални шансове за титлата този сезон. Тимът на Хулен Лопетеги е четвърти с 64 точки, само на три от лидера Атлетико М, който обаче има мач по-малко. 

 
Реал Сосиедад откри резултата още в петата минута, когато центриране отдясно рикошира в крака на защитник и попадна малко изненадващо в Карлос Фернандес, а той реализира за 1:0.
 
Шест след това гостите можеха да изравнят. Юсеф Ен Насери стреля с глава, но топката се отби в гредата, а Лукас Окампос я изрита над вратата. В 20-ата минута вратарят на домакините спаси удар на Окампос.
 
Две минути по-късно грешка нямаше. Фернандо пое отскочила от крака на бранител топка и я прати във вратата за 1:1. В 24-ата играчите на Севиля вече водеха с 2:1 - удар извън наказателното поле на Окампос рикошира в защитник, а впоследствие и в гредата, за да стане лесна плячка за дебнещия Ен-Насери, който я прати в мрежата.
 
Играчите на Лопетеги можеха да вкарат и трето попадение в 36-ата минута, но изстрелът с глава на Жул Конде от точката за дузпа премина над напречната греда. Гредата също предотврати трето попадение във вратата на домакините след изстрел на Ен Насери с глава.
 
През второто полувреме двата тима видимо намалиха оборотите и рядко създаваха някакви по-сериозни положения пред двамата вратари Алекс Ремиро и Ясин Буну. В 58-ата Фернандо отново бе близо до трето попадение, но стреля покрай лявата врата на домакините. В последната минута играчите на Лопетеги протестираха и за дузпа, след като удар с пета на резервата Люк де Йонг се удари в ръката на бранител, но реакция от съдията не последва.
 
Осасуна победи с 2:0 Елче на "Ел Садар". Това бе втори пореден успех за домакините, които удължиха серията си без поражение на шест срещи. В същото време Елче остава в зоната на изпадащите, като отборът е на една точка от спасителната зона, но и с мач повече от Валядолид и Уеска. 
 
През първата част Осасуна доминираше, но две добри спасявания на Пауло Газанига, който отрази удари на Монкайола и Барха. Логичното се случи в 38-ата минута, когато Барха засече поредното центриране на Мануел Санчес и откри резултата. В 56-ата минута удар на Рубен Гарсия срещна гредата, а Будимир не успя да направи добавка. В 68-ата минута обаче  Диего Гонсалес си отбеляза автогол, опитвайки се да пресече центриране на Брашанац към Будимир - 2:0 за домакините. 
Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки