ИЗВЪНРЕДНО: Треньорът Петър Колев напусна Берое след първия мач (ВИДЕО)

Вижте подробности

ИЗВЪНРЕДНО: Треньорът Петър Колев напусна Берое след първия мач (ВИДЕО)
Треньорът на Берое Петър Колев подаде оставка. Специалистът обяви новината след 1:1 срещу Монтана в сблъсък от 26-ия кръг на efbet Лига. Това беше първият и очевидно последният му мач начело на тима. Колев говори дълго и стана ясно, че не е получил благословията на Димитър Димитров-Херо да поеме по собствен път.
 
"Благодарение на ръководството на Берое. Вечерта след раздялата с треньорския щаб аз получих предложение да остана и уверение, че ще имам по-дългосрочна перспектива. Последните 72 часа бяха най-тежките в живота ми. За кратко време трябваше да взема много трудни решения. Потърсих съвет от всички, претеглих нещата, но виждам, че не съм се справил. В тези три дни съм спал 4-5 часа. Изключително ми е трудно да говоря сега. Искам да благодаря на ръководството на Берое в лицето на спортния директор Илко Русев и още един човек, чието име няма да кажа за това, че ми дадоха възможността да бъда старши треньор на Берое. Тук приключих футболната си кариера. Играх най-дълго за този клуб, а след това ми даде шанс да започна треньорска кариера", заяви Колев. 
 
"Преди 11 години Димитър Димитров ме взе в Саудитска Арабия. После бяхме в Черноморец с още един млад помощник - Георги Чиликов. Идеята на всичко това беше ние да черпим опит от извора, да се учим покрай него, да набираме необходимите знания. Димитър Димитров е институция в българския футбол и за всеки млад човек е предизвикателство да работи с него. Идеята на всичко това бе един ден да се случат нещата, които се случиха преди два дни. През тези години бях навсякъде с него. Където ме беше поискал, бях там. Когато и където имаше нужда. Много научих от него, много взех от него, но не съм дал малко. Бил съм с него и на -30 и +50 градуса. Имали сме трудности, имали сме успехи. Много пъти сме обсъждали нещо такова, обсъждали сме начините, по които може да се случи. Един от тези начини е този, който стана в четвъртък. Получих първоначалното му „Да“, след обстоен разговор с ръководството и някои други дългосрочни уверения. 
 
Ако забелязвате стартовия състав и групата за мача. В него липсваше един играч. Той е един от най-добрите. Ако сме мислил само този мач или класиране в топ 6, той щеше да е на терена. Проведох разговор с него и му казах, че има неща, които трябва да асимилира и да ги погледни от страни. Това като факт, че съм мислил в дългосрочен план за Берое.
 
Получих подкрепата на много приятели и близки мой хора, на моето семейство. Трябваше ми една благословия от един човек. Той ми е дал почти всичко във футбола, научил ме е на много неща. Това е първият и последен път, в който може да получавам шанс да съм старши треньор на клуб като Берое. Благодаря на ръководството, защото Берое е един висок трамплин и старт за една треньорска кариера.
 
За Димитър Димитров знам какво му е в душата в момента. Знам и какво става около него. Знам и какво чува, знам и че има много хора, които се радват, говорят и затова обявих и на футболистите в съблекалнята, че от днес аз не съм старши треньор на отбора. Може би съм част от нещо старо, което има връзка с представянето на отбора до сега. Като част от това нещо трябва да си поема отговорността. Това означава, че не получих благословията от човека, за който казах. Това е повече от всичко. За мен всичко, което бих направил в Берое, ще означава предателство. Искам да се прибера вкъщи. Главата ми да е чиста, а душата свободна. Може това да е последното предложение за работа, може и да не е. Това не е най-важното, има и по-важни неща в живота“, каза още треньорът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки