НАД ОКОЛОВРЪСТНОТО: Арда катастрофира тежко срещу Царско село (ВИДЕО+СНИМКИ)

Емануил Манев и Андерсон Кордейро се разписаха по два пъти за успеха на домакините

НАД ОКОЛОВРЪСТНОТО: Арда катастрофира тежко срещу Царско село (ВИДЕО+СНИМКИ)

Царско село разби Арда с 3:0 в мач от последния кръг от редовния сезон на efbet Лига. Два гола за успеха на столичани вкара Емануил Манев, един добави Андерсон Кордейро. Двубоят нямаше значение за класирането на двата отбора преди началото на плейофите. Тимът от Кърджали е четвърти и ще се бори за раpпреoелението на призовите места, докато Царско село заема осма позиция и си гарантира мястото в елита и за следващия сезон. Освен това домакините имат шанс да играят бараж за турнира Лига на Конфедерациите, ако завършат седми в крайното класиране.

 

Дебют за домакините направи Радослав Узунов, който се превърна в най-младия футболист с мач в българския елит. Той е на 15 години и 1 месец. По-този начин той подобри рекорда на Янко Кирилов, който игра за Левски на 15 години и 2 месеца.

 

Двубоят стартира с надмощие на домакините и още в четвъртата минута Иван Караджов трябваше да се намесва след удар на Димитър Костадинов. В 11-ата се стигна до разбъркване в наказателното поле на Арда. Костадинов опита удар, но бе блокиран. След това и негов съотборник шутира, но Караджов улови и сложи край на напрежението. Три след това Пламен Крумов се подхлъзна, което позволи на Стефан Христов да открадне топката и да шутира, но слабо, без да затрудни вратаря.

 

Така се стигна до 16-ата минута. Тогава Емануил Манев изпълни брилянтно пряк свободен удар с десния крак. Топката прехвърли стената, а Иван Караджов бе безпомощен - 1:0. В 34-ата Царско село реализира втори гол, който отново бе дело на Манев. Той получи пас от Стефан Христов и стреля от движение точно под гредата за 2:0.

 

Малко след това капитанът на Арда Пламен Крумов получи контузия и бе сменен от Мартин Костадинов. В 45-ата минута Царско село реализира нов гол. Димитър Костадинов засече с глава центриране на Христо Попадийн. Караджов изби, но Андерсон Кордейро се пребори със защитник и прати топката в мрежата за 3:0.

 

В 49-ата удар на Мартенс мина покрай вратата. Две по-късно Тонислав Йорданов стреля директно от пряк свободен удар, но встрани от целта. В 54-ата дойде и най-добрата ситуация за Арда от началото на мача. Александър Георгиев центрира наказателното поле, където Тонислав Йорданов стреля, но Пласид отрази, а след това и Мартин Кавдански изчисти в корнер.

 

В 69-ата минута се откри нов шанс пред Тонислав Йорданов, който се измъкна сам срещу Джони Пласид, но си поведе много дълго топката и вратарят  излезе и я улови. 

 

"Царете" вкараха още един гол. В 76-ата минута Карим Роси опита удар, но бе блокиран от защитник на Арда. Топката обаче попадна в Андерсон Кордейро, който с глава втория си гол в мача.

 

В 82-ата минута Тонислав Йорданов вкара топката във вратата на Пласид, но попадението беше отменено заради засада на нападателя. 

 

ЦАРСКО СЕЛО - АРДА 4:0
1:0 Емануил Манев (16)
2:0 Емануил Манев (33)
3:0 Андерсон Кордейро (45)
4:0 Андерсон Кордейро (76)

 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЦАРСКО СЕЛО: 30. Джони Пласид, 3. Мартин Кавдански, 9. Стефан Христов, 10. Лъчезар Балтанов, 11. Андерсон Кордейро, 14. Христо Попадийн, 20. Димитър Костадинов, 21. Емануил Манев, 22. Луис Педро, 25. Дилан  Мартенс, 93. Луи Нганиони
 
АРДА: 12. Иван Караджов, 4. Милен Стоев, 8. Милен Желев, 11. Александър Георгиев, 18. Георги Атанасов, 24. Алекс Петков, 27. Емил Мартинов, 33. Иван Тилев, 71. Пламен Крумов, 80. Лъчезар Котев, 98. Тонислав Йорданов
Бивш ас на Царско село подписа с новак в португалския елит

Андерсон Кордейро подсили Каза Пия

Бившият страж на Царско село Гуидо Гуериери: Искам да остана в България и да получа шанс да играя!

Той има над 150 мача в групата за Лацио в Серия "А"

Пулиезе от Царско село: Харесва ми българското първенство, искам да остана тук!

Бившият младежки национал на Швейцария е отворен за оферти

ТРАНСФЕРЕН УДАР: Царете взимат минал през Реал (Мадрид)

Халфът сега е собственост на италианския СПАЛ

Царско село взе още един италианец

19-годишният футболист ще играе под наем в българския отбор до края на сезона

Царско село привлече защитник от Серия "С"

Той ще играе при столичани под наем

Ботев размаза децата на Царско село за едно полувреме

"Канарчетата" спечелиха с 5:0

ЦСКА уреди контрола с Царско село

Минути преди началото на проверката "армейците" ще представят отбора си за пролетния полусезон

Царско село отмъква звездата на Септември (Сф)

Втородивизионният тим отказа да да пусне нападател при "царете"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки