Набралият инерция Реал ще се опита да вземе аванс преди реванша

Челси ще разчита на стабилната си защита

Набралият инерция Реал ще се опита да вземе аванс преди реванша

Реал Мадрид посреща Челси довечера от 22:00 часа и ще се опита да вземе аванс преди реванша на "Стамфорд Бридж". Испанският гранд стигна до тази фаза, след като елиминира Аталанта и Ливърпул. "Сините" от Лондон пък се справиха последователно с Атлетико Мадрид и Порто. И двата отбора разчитат изключително много на защитата си в похода към финала в Истанбул. Реал допусна само един гол в двата мача с Ливърпул, както и Челси срещу Порто. 


През уикенда "лос бланкос" не успяха да победят Бетис в Ла Лига и сериозно намалиха шансовете си за титлата в Ла Лига. Челси обаче направи голяма крачка към класиране в топ 4 на Премиър лийг с три точки срещу пряк конкурент в лицето на Уест Хам. 


Реал е властелинът на Шампионската лига, въпреки че в предишните два сезона отпадна още на осминафиналите. Преди това обаче кралският клуб ликува с трофея във всеки от трите последния случая, когато стигна до полуфиналите. Сега Зинедин Зидан и компания са устремени към 14-ата европейска корона, а самочувствие им дава и серията от 17 мача без загуба във всички турнири. Тя започна след поражението с 1:2 от Леванте на 30 януари. В този период нито един отбор не успя да вкара повече от един гол във вратата на Тибо Куртоа. 


Челси е преобразен под ръководството на Томас Тухел и започна да играе изключително стабилно в дефанзивен план. Отборът е на полуфинал в ШЛ, с големи шансове да завърши в топ 4 на Премиър лийг, а освен това му предстои и финал за ФА Къп. През целия сезон в Шампионската лига лондончани са инкасирали само три гола. "Сините" са на полуфинал в турнира за първи път от 2014 година, когато бяха отстранени от Атлетико Мадрид. 


Една от централните фигури в мача тази вечер се очаква да е Еден Азар. Белгиецът постоянно е измъчван от контузии след трансфера си на "Сантиаго Бернабеу", но вече е възстановен и се очаква да играе срещу бившия си клуб. По-вероятно е обаче той да се появи след почивката. Тони Кроос имаше мускулна травма, но ще е на линия за големия сблъсък и ще си партнира в средата на терена с Лука Модрич и Каземиро. В титулярния състав ще се завърне и Винисиус Жуниор, който ще действа в предни позиции заедно с Карим Бензема и Марко Асенсио. Серхио Рамос и Лукас Васкес са аут, а Ферлан Менди до последно ще е под въпрос, но добрата новина е завръщането на Даниел Карвахал. 


Челси ще бъде без Матео Ковачич, който е контузен и няма да може да играе срещу бившия си тим. Гостите обаче нямат други проблеми с травми и наказания. Тиаго Силва ще ръководи защитата, а в халфовата линия ще си партнират Жоржиньо и Нголо Канте. Рийс Джеймс и Бен Чилуел са фаворити за местата по двата фланга, а Мейсън Маунт и Тимо Вернер ще играят зад изнесения напред Кай Хавертц. 


В исторически план Реал и Челси са се срещали само три пъти, а "белите" още нямат победа. През сезон 1970/71 двата отбора се изправят във финала за КНК. Мачът на 19 май завършва 1:1, а два дни по-късно Челси печели с 2:1 и вдига трофея. Лондончани триумфират и през 1998 година, когато с гол на Густаво Пойет побеждават с 1:0 във финала за Суперкупата на Европа. 


Вероятни състави: 


РЕАЛ М: Куртоа, Карвахал, Варан, Милитао, Н. Фернандес, Каземиро, Кроос, Модрич, Асенсио,Винисиус, Бензема 


ЧЕЛСИ: Менди;,Аспиликуета, Т. Силва, Рюдигер, Р. Джеймс, Жоржиньо, Канте, Чилуел, Маунт, Вернер; Хавертц 
Сасуоло шокира Интер и запази шансове за спасение (ВИДЕО)

Грандът от Милано неочаквано загуби визитата си

Тиаго Силва ще продължи във Флуминензе

Ветеранът се разделя с Челси през лятото

Ас на Лайпциг е с тежка травма, ще пропусне Евро 2024

Австрийският национал няма да може да играе в надпреварата

Хетафе преговаря с Юнайтед за нов наем на Грийнууд

Той играе доста успешно в испанския тим

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), но отборът му не успя да победи (ВИДЕО)

Тимът на българина завърши 3:3 с Университатя Клуж

Монца открадна точка от Лацио в последния момент (ВИДЕО)

Двата тима завъртяха равенство 2:2

ПСЖ вади 80 милиона евро за Тюрам от Интер през лятото

Парижани искат на всяка цена френския национал

Нюкасъл не срещна никакви трудности с Бърнли (ВИДЕО)

"Свраките" вкараха четири гола на противника

Реал (Мадрид) смачка Кадис и може да стане шампион още днес (ВИДЕО)

"Кралете" надвиха противника с 3:0

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки