Ливърпул се справи със Саутхемптън и запази надеждите за ШЛ (ВИДЕО)

Садио Мане и Тиаго Алкантара донесоха ценния успех за "мърсисайдци"

Ливърпул се справи със Саутхемптън и запази надеждите за ШЛ (ВИДЕО)

Ливърпул стигна до ценен успех с 2:0 срещу Саутхемптън в мача им от 35-ия кръг на Висшата лига. Садио Мане през първата част и Тиаго Алкантара бяха точни за успеха на все още действащите шампиони.

Първата възможност в мача бе за домакините. В 10-ата минута Садио Мане получи дълъг пас, овладя пред наказателното поле и стреля, но над вратата.

В 19-ата минута се стигна до ново положение пред Фрейзър Форстър. След продължително разиграване топката стигна до Мохамед Салах във вратарското поле, но ударът му отблизо бе блокиран от стража.При последвалия корнер Натаниел Филипс отправи доста опасен изстрел с глава, който мина на сантиметри от гредата.

Най-добрата възможност за мърсисайдци до момента дойде в 25-ата минута, когато Диого Жота направи блестящ пробив и стреля, но Форстър успя да спаси. Само минута след това и Салах имаше нов шанс, но и неговият шут бе отразен.В 27-ата минута и късметът не бе на страната на Ливърпул. След центриране от корнер Вайналдум се извиси и с глава нацели напречната греда.

Саутхамптън създаде първото си голово положение в 30-ата минута и то бе прекрасно. Тела получи на скорост по десния фланг и подаде по земя за Че Адамс, който останал очи в очи с Алисон не успя да го преодолее.В ответната атака обаче домакините поведоха в резултата. Салах центрира за Садио Мане, който изпревари прекия си пазач и с глава порази вратата за 1:0.

"Светците" веднага пренесоха играта в преди позиции и в 39-ата минута Редмънд се оказа в добра позиция, но стреля покрай вратата.След това в 43-ата минута Че Адамс стреля с глава отблизо, но право в ръцете на Алисон.

Ливърпул си върна инициативата в началото на второто полувреме и в 50-ата минута Диого Жота се озова на стрелкова позиция и шутира от малък ъгъл, но Форстър бе застанал добре и спаси.Последва период на затишие, без положения пред някоя от двете врати.

Чак в 69-ата минута Уорд-Праус отправи далечен изстрел, кото бе точен, но твърде слаб и право в ръцете на Алисон.Минута по-късно гостите направиха прекрасна многоходова атака, завършила с мощен шут от воле на Ибрахима Диало, като този пък Алисон трябваше да се намесва решително.

В 77-ата минута стражът на Ливърпул за малко да сбърка фатално. Той подари топката на Че Адамс, но след това успя да реагира добре и блокира изстрела на нападателя.В 81-ата минута Мане отбеляза втори гол, но той не бе зачетен заради очевидна засада.

В самия край Алкантара отправи силен изстрел след пас на Фирмино и матира Форстър за втори път в мача за крайното 2:0.

Така Ливърпул събра 57 точки на шестото място - на шест пункта и мач по-малко от четвъртия Лестър, а между тях е Уест Хям с 58, но също с мач по-малко от "лисиците".

 
Арсенал и Ливърпул се борят за нападател на Борусия Д

Вижте подробности

Кансело: Искам да прекарам още няколко години в Барселона

Вижте подробности

Милан проявява интерес към полски национал от Фенербахче

Вижте подробности

Роналдо ще пропусне мача на Португалия срещу Швеция

Вижте подробности

Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

Нов шок в Турция: Фенербахче обмисля да напусне първенството

Нахлуването на феновете и боя с футболисти разтърси из основи турския футбол

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки