ОКОНЧАТЕЛНО: Върджил ван Дайк пропуска Европейското

Очевидно съм много разочарован, но нещата са такива, каквито са, и аз трябва да го приема, обяви той

ОКОНЧАТЕЛНО: Върджил ван Дайк пропуска Европейското

Централният защитник на Нидерландия Върджил ван Дайк няма да играе на Европейското първенство, защото все още не е напълно готов след операцията, която претърпя на коляното. Новината съобщи самият той в интервю за клубния сайт на Ливърпул. 

 
"Преди седем месеца се контузих и пътят беше много, много дълъг. Трябваше да го извървя стъпка по стъпка, както направих. Нещата вървят добре. В този последен за себе си етап стигнах до решение, което трябваше да взема: бих ли участвал на Европейското, да или не? С всичко, което се случва, чувствам физически, че правилното решение е да не участвам на Евро 2020 и да вляза в последната си фаза на рехабилитация преди предсезонната подготовка. Така че, целият акцент ще бъде върху тренировките с клуба и това е реалистична цел, така че с нетърпение очаквам това", обави той. 
 
"Очевидно съм много разочарован да пропусна Европейското, да пропусна да изведа собствената си държава там, но нещата са били такива, каквито са, и аз трябва да го приема - всички ние трябва да го приемем. Мисля, че решението да не отида е правилното. Трудно е, но се примирих с него", сподели още Ван Дайк.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки