Аякс разтопи шампионската си купа, за да зарадва най-верните си фенове

Всички притежатели на сезонен билет ще получат малка звезда

Аякс разтопи шампионската си купа, за да зарадва най-верните си фенове

 Аякс разтопи шампионския си трофей от шампионата в Нидерландия от сезон 2020/21, за да раздаде на 42 000 притежатели на сезонни билети по една малка сребърна звезда. Причина за решението на ръководството на клуба от Амстердам е пандемията от коронавирус и невъзможността на запалянковците да бъдат на стадиона и да подкрепят своя любим отбор. Всяка сребърна звезда ще бъде с тегло от 3.45 грама.

"След тази бурна година ние гарантираме, че привържениците ще се почувстват част от първенството. Решихме да споделим трофея с тях", заяви Един ван дер Сар, изпълнителен директор на Аякс. Името на проекта е: "Парче победа. Парче история. Парче от Аякс".

От местната футболна федерация дадоха на Аякс втори шампионски трофей, който ще бъде изложен в клубния музей. Грандът от Амстердам игра 30 от общо 34 мача в местния шампионат пред празни трибуни.

"Йохан Кройф Арена" ще приеме мачове от Евро 2020, като по 12 000 запалянковци ще могат да присъстват на всеки един от трите двубоя на Нидерландия от груповата фаза на турнира. Съперници на "оранжевите" в Група "С" ще бъдат Украйна, Северна Македония и Австрия. "Йохан Кройф Арена" е с капацитет за 55 000 зрители.

 

 

 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки