Атлетико (Мадрид) изтръпна, но взе трите точки срещу Реал Сосиедад - титлата е близо (ВИДЕО)

Караско и Кореа донесоха ценните три точки за "дюшекчиите"

Атлетико (Мадрид) изтръпна, но взе трите точки срещу Реал Сосиедад - титлата е близо (ВИДЕО)

Атлетико Мадрид победи Реал Сосиедад с 2:1 в мач от 36-ия кръг в Ла Лига и се доближи до титлата. 

Домакините стартираха много агресивно и от първата минутиа упражниха висока преса. В 5-ата минута Маркос Йоренте центрира в наказателното поле, където Луис Суарес стреля атрактивно от въздуха, но уругваецът не намери целта.

Две минути по-късно отново нападателят бе близо до попадение, но и този път изстрелът му от пряк свободен удар не намери очертанията на вратата.

Атлетико Мадрид продължи да бъде изцяло пред наказателното поле на Реал Сосиедад. В 9-ата минута Маркос Йоренте нахлу в наказателното поле и останал очи в очи с Алекс Ремиро отправи удар по земята, но вратарят на гостите спаси.

В 16-ата минута натискът на "дюшекчиите" даде резултат. Яник Караско овладя пас на Маркос Йоренте в наказателното поле, след което хладнокръвно "провря" топката под краката на Алекс Ремиро и кълбото влетя в мрежата.
 

Гостите постепенно пренесоха играта в по-предни позиции и в 22-ата минута Ян Облак бе принуден да улови изстрел отблизо на Андер Барнечеа.

В 28-ата минута Атлетико Мадрид удвои преднината си. Луис Суарес изведе великолепно Анхел Кореа зад гърба на защитата и аржентинецът с изстрел в долния десен ъгъл реализира.

 

Четири минути по-късно Ян Облак отново трябваше да се намесва решително след мощен изстрел на Александър Исак отблизо. В 37-ата минута словенецът за пореден път отчая нападателят на баските, отразявайки удар в десния ъгъл, след което топката срещна и страничната греда и излезе в ъглов удар.

Двата тима започнаха второто темпо в по-бавно темпо и в първите минути липсваха головите положения пред една от двете врати.

В 60-ата минута Яник Караско нахлу в наказателното поле и отправи изстрел в близкия ъгъл, но топката профуча покрай десния страничен стълб.

Седем минути по-късно Ян Облак за пореден път показа класата си, след като отрази красив изстрел на Порту. Словенецът изби атрактивно с една ръка, влизащата в горния десен ъгъл топка.

Малко след това Луис Суарес бе изведен в наказателното поле, но уругваецът не успя да намери целта.

В 79-ата минута Реал Сосиедад пропусна великолепна възможност. Порту нахлу в наказателното поле и отправи изстрел, който се отклони в десния страничен стълб. Йон Баутиста достигна до топката и нанесе нов удар, но Фелипе спрая кълбото с тялото си, след което Мартин Меркеланс стреля много неточно.

В 83-ата минута гостите намалиха резултата. След изпълнение на ъглов удар топката достигна до Игор Зубелида, който отблизо реализира.

С постигнатия успех Атлетико Мадрид продължава да е еднолично на върха в класирането с актив от 80 точки с четири повече от втория Барселона и с пет пред третия Реал Мадрид, но утре "лос бланкос" може да намалят преднината, след като играят срещу Гранада. От своя страна Реал Сосиедад е пети с 56.

 
Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки