Сензациите в пресата: Левски удря на камък с универсален играч, Витанов играл с 5 инжекции

Вижте най-интересното от спортните ежедневници

Сензациите в пресата: Левски удря на камък с универсален играч, Витанов играл с 5 инжекции

"Мач Телеграф": Левски удря на камък с универсален играч

Левски се раздели с четирима от легионерите си, но скоро предстои да се случи същото с още двама от тях. Нищо, че на "Герена" се появи светъл лъч с привличането на нов спонсор.  "Сините" имали намерение да задържат поне до зимата Драган Михайлович. Швейцарецът със сръбски корени обаче е бил категоричен, че ще търси ново предизвикателство в кариерата си, въпреки че в София му харесва. Такава е била и уговорката му с Живко Миланов, който използва връзки в Кипър, за да го докара. 

 

Михайлович беше привлечен в АПОЕЛ като негов заместник, но не успя да пасне там и се стигна до раздяла с гранда. Така през зимата се озова на "Герена", където първо се изявяваше като десен бек, а след това като крило и вътрешен халф.  "Сините" обаче смятат, че той е изключително ценен, заради съветите, които давал на младите играчи.  На Коматево ясно се видя влиянието му, когато не спираше да обяснява на младоците около него какви позиции да заемат.

 

Бари пък очаквано се оказа трансферна грешка и просто ще доиграе сезона на "Герена". И за двамата обаче минутите в Левски ще бъдат плюс във визитката.

 

"Тема спорт": Витанов играл на пет инжекции 

Халфът на Локомотив (Пловдив) Петър Витанов е играл с контузия в мача с Берое на "Лаута", завършил 0:0. Националът имал сериозен проблем в глезена, но поради липсата на достатъчно футболисти се наложило да излезе на терена. 

 

Лекарският щаб на "черно-белите" бил против, но заради ситуацията треньорите решили да рискуват. На Витанов били поставени цели пет инжекции, за да няма болки по време на двубоя с беройци.

Почти целия сезон старши треньорът Александър Тунчев и предшественикът му Бруно Акрапович разчитаха на 13, максимум 14 футболисти, които изнесоха всички мачове дотук. Наставникът на няколко пъти се опитал да се оплаче пед ръководството заради късата скамейка, но му било казано да налага юноши. 

 

Витанов подписа с Локо (Пд) през лятото на 2019 година, като преди това рита в Черно море. Договорът му е до края на 2021-а. У нас той е играл още за ЦСКА и Верея. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки