Рим отново е в жълто-червено: Рома победи Лацио в битката за столицата! (ВИДЕО)

"Вълците" оставиха градския си съперник без шанс за Шампионска лига догодина

Рим отново е в жълто-червено: Рома победи Лацио в битката за столицата! (ВИДЕО)

Рома успя да победи Лацио с 2:0 в Дербито на Рим и им отне математическите шансове да се борят за място в топ 4 този сезон. Головете на "вълците" бяха дело на Хенрик Мхитарян и Педро, който влезе от пейката.

 „Вълците“ седяха стабилно в началните минути на двубоя и бяха по-активният отбор, но положения липсваха. Първата опасна ситуация дойде в 18-ата минута, когато след Луис Алберто получи топката отдясно на добра позиция и опита да шутира, но Рик Карсдорп се намеси отлично и го блокира.

Символичните гости бяха много близо до откриването на резултата в 26-ата минута, когато Луис Алберто получи хубав пас отдясно от Сергей-Милинкович Савич и шутира, но младият вратар на „вълците“ Даниел Фузато показа чудесен рефлекс и спаси. След половин час игра Един Джеко стреля коварно с глава към вратата на Хосе Рейна, но топката прелетя в аут.

Секунди след това Ведат Мурики бе изведен сам срещу Фузато и отбеляза, но попадението бе отменено моментално заради засада на косовския нападател. В 35-ата минута Милинкович-Савич шутира опасно, но неточно.

Минута след това бе извършена принудителна смяна в тима на домакините. Рожер Ибанйес получи контузия и бе заменен от Мараш Кумбула. В 39-ата минута отново Милинкович-Савич пробва късмета с далечен удар по тревата, но без проблеми за Фузато.

Рома обаче първи нанесе удар в 43-ата минута. Стефан Ел Шаарауи комбинира с Джеко отляво, а босненецът показа прекрасна игра до аутлинията и отправи чудесен пас към оставения сам в наказателното поле от защитата на „бианкочелестите“ Хенрих Мхитарян. Арменецът стреля от близко разстояние и отбеляза за 1:0.

В началните минути на втората част Рома отново започна по-добре, но първата ситуация дойде чак в 57-ата минута. Тогава Ел Шаарауи проби отляво, а след това центрира в наказателното поле, където Браян Кристанте овладя и стреля от въздуха, но над напречната греда на Рейна.

Шест минути по-късно Джеко отправи удар, който обаче бе неточен. В 72-ата минута се наложи да бъде извършена втора промяна в състава на Рома. Тогава с травма напусна Стефан Ел Шаарауи, който бе заменен от Педро.

Три минути по-късно Лацио беше близо до изравняването. Чиро Имобиле засече с пета от въздуха центриране отдясно, но страхотен рефлекс отново показа Фузато. Повторенията показаха, че италианският национал е бил и в засада. Секунди след това резервата Гонсало Вияр направи сериозен пропуск, като отблизо прати топката над вратата.

В ответната атака Имобиле проби отляво и опита да преодолее излезлия да го пресрещне Фузато, но неуспешно заради добрата намеса на стража на „джаоросите“. Рома стигна до така важния втори гол в 78-ата минута, когато се разписа Педро. Бившият играч на Барселона и Челси взе топката в половината на Лацио, напредна и с невероятен удар извън наказателното поле намери долния десен ъгъл на Рейна за 2:0.
 

Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки