Дузпа помогна на 10 от Янтра за пета поредна победа (ВИДЕО)

Кожухаров се разписа, мачът беше последен за Светльо Петров начело на домакините

Дузпа помогна на 10 от Янтра за пета поредна победа (ВИДЕО)
Янтра записа пета поредна победа, след като спечели с 1:0 гостуването си на Добруджа от 33-ия кръг на Втора лига. Габровци останаха с човек по-малко още в началото на мача, но успяха да измъкнат трите точки с гол от дузпа след почивката. Двата тима си бяха осигурили оцеляването още преди тази среща. Тя беше последна за Светослав Петров начело на домакините. Това призна самият той преди двубоя.
 
Удар на Ивало Иванов от гостите мима встрани от вратата в осмата минута. Пет след това съотборникът му Петър Казаков получи директен червен картон. Той изгуби топката пред наказателно поле и фаулира Стефан Митев, който се бе озовал сам срещу вратаря. 
 
В 26-ата минута Почански центрира за Цветелин Радев в наказателното поле на габровци. Защитникът стреля с глава, но топката мина над напречната греда. Две по-късно удар на Пламен Тенев също не намери целта. 
 
В 33-ата Светльо Петров трябваше да прави смяна, след като Иво Димитров получи контузия. На негово място се появи Димитър Василев. Секунди преди края на първата част Иван Винков опита шут, но изпълнението бе крайно неточно.
 
При една от първите атаки за второто полувреме Янтра получи правото да изпълни спорна дузпа. С леко забавяне съдията Неделчо Гаджалов отсъди наказателен удар в полза на гостите за нарушение на Цветелин Радев. На повторения обаче се видя, че нарушение по-скоро няма. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Християн Кожухаров, който не сбърка и даде аванс на гостите.
 
В 57-ата минута Владимир Мичев опита далечен изстрел от воле, но топката излезе в аут. Добруджа отговори моментално. Винков беше изведен сам срещу вратаря. Той номер 21 обаче не успя да се възползва и хубавия пас и стреля неточно.
 
Добруджа пропиляха още един шанс да изравни в 68-ата минута. След центриране от корнер Иван Гошев се размина с топката. Тя попадна в  Пушкаров, който обаче не я очакваше и не успя да нанесе хубав изстрел и той мина встрани от вратата. Малко по-късно Почански стреля много добре от пряк свободен удар, но Гошев спаси.
 
Натискът на Добруджа доведе и до нова възможност. В 72-ата минута Митев шутира от точката за изпълнение на дузпа след изпълнение на корнер, но крайно неточно. В 79-ата минута домакините организираха добра атака, която доведе до удар с глава на Почански от изключително близка дистанция, но отново късметът не бе на страна на добричлии.
 
В 84-ата минута голмайсторът Кожухаров се възползва от грешка на Димитър Илиев и остана очи в очи със стража на Добруджа. Ударът му обаче се оказа не особено добър и попадна право в ръцете на вратаря. 
 
„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки