Интер разби Удинезе по шампионски преди да вдигне Скудетото (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Нерадзурите" с категорична победа в последния си мач от Серия А

Интер разби Удинезе по шампионски преди да вдигне Скудетото (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионът на Италия Интер завърши сезона си по най-добрия начин, след като победи с 5:1 Удинезе преди официалното си коронясване за шампион в Серия А. 

Още в 8-ата минута Ашли Йънг влезе в наказателното поле на Удинезе и успя по малко куриозен начин да преодолее вратаря Хуан Мусо, след като топката бе достигнала до англичанина след лек рикошет след подаване на Лаутаро Мартинес.

В средата на първата част Лаутаро падна лошо след сблъсък с Родриго Бекао и получи травма, но все пак тя не изглеждаше твърде сериозна и аржентинецът продължи участието си в срещата. Две-три минутки по-късно Мартинес си върна на Бекао, извършвайки грубичко нарушение срещу бразилеца, заради което получи жълт картон.
 

В 39-ата минута на Антонио Конте му се наложи да извърши принудителна смяна, но излезлият от игра футболист не бе Лаутаро, а халфът Стефано Сенси, който получи травма. Той отстъпи мястото си на Кристиан Ериксен.

В 41-ата минута Йенс Стригер Ларсен опита удар с глава към вратата на Самир Ханданович, но топката мина встрани от целта. 

Минута преди края на първата част пък домакините получиха възможност да стрелят от пряк свободен удар и Кристиан Ериксен бе точен за 2:0. След удара на появилия се на терена минути по-рано датчанин топката срещна построената от гостите стена, Мусо бе подлъган и кълбото се оплете в мрежата.

Четири минути след почивката пред Родриго Де Паул се откри възможност за гол за Удинезе, но аржентинският халф не успя да намери начин да насочи топката във вратата от съвсем близко разстояние. В 52-ата минута Хуан Мусо направи много добро спасяване след шут на Лаутаро Мартинес. Минута по-късно стражът на гостите направи идентично спасяване, този път след изстрел на Ериксен. 

В 55-ата минута Мартинес направи резултата 3:0 от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Марвин Зеегелар срещу Ашраф Хакими. Веднага след попадението Лаутаро отстъпи мястото си на Ромелу Лукаку.

В 64-ата минута хърватската резерва Иван перишич направи резултата 4:0. Той получи топката от Матиас Весино и от ъгъла на наказателното поле с майсторски фалцов удар опъна мрежата зад Мусо.

В 70-ата минута бе ред и на резервният вратар на Интер Даниеле падели да се прояви. Сменилият на почивката Ханданович страж не позволи да бъде преодолян от резервата Фернандо Форестиери и Удинезе не успя да вкара гол в тази ситуация.

В 72-ата минута резултатът стана 5:0, като това се случи по доста куриозен начин. Ромелу лукаку първо се размина с топката пред противниковата врата след подаване отдясно, но кълбото се озова в Алексис Санчес и чилийската резерва опита центриране. Топката обаче се отби от левия страничен стълб на Мусо, удари се в гърдите на Лукаку и попадна във вратата.

В 79-ата минута Роберто Перейра вкара гола на утехата за Удинезе. Той не сгреши от бялата точка, а дузпата бе отсъдена за игра с ръка на Ериксен след центриране на футболист на гостите.

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки