Пирло: Виждам се начело на Ювентус и през следващия сезон

"В крайна сметка постигнахме целта си. Ако останем заедно и през следващия сезон, ще имаме солидна основа"

Пирло: Виждам се начело на Ювентус и през следващия сезон

 Треньорът на Ювентус Андреа Пирло може да е доволен от финала на сезона. След като преди дни донесе Купата на Италия на клуба, сега специалистът изпълни и втората задача да класира тима в топ 4 и в Шампионската лига. Въпреки всички слухове в медиите, той продължава да вярва, че ще остане начело на "Старата госпожа" и през следващия сезон.

 
"За мен бе важно да си свършим работата - спечелихме Купата на Италия и се класирахме за Шампионската лига, които бяха основните ни цели. Винаги се раздавам докрай и това е резултатът. Тези, които трябва да решат бъдещето ми, ще го направят. Виждам се начело на отбора и през следващия сезон, но нека сега се насладим на това, което постигнахме", заяви Пирло.
 
Изненадващо наставникът остави мегазвездата Кристиано Роналдо на пейката в този мач. Той обясни защо е взел това решение.
 
"Това бе взаимно решение. Роналдо бе уморен след мача в сряда и затова реших да заложа на Мората, който е друг страхотен играч. Роналдо бе на разположение, но аз имам голям състав и мога да избирам между различни футболисти", разкри специалистът.
 
Той коментира и представянето на другия нападател Пауло Дибала.
 
"Футболист като него може да промени хода на всеки двубой. Той имаше много физически проблеми този сезон и не можеше да тренира нормално, но класата е там. Той много ни липсваше. Нека видим какво ще е бъдещето му", допълни Маестрото.
 
Накрая той отново говори и за това как си представя бъдещето на отбора.
 
"Представям си един по-силен Ювентус, отбор, който познава силните си страни. Тук има играчи, които не осъзнават колко са добри и с какъв потенциал разполагат. Рабио доказа, че е уникален полузащитник. Познавайки всички останали, се постарах ги поставя на правилните позиции, за да могат да се представята добре. На прав път сме, когато си помагаме и гледаме към една цел. В много моменти през сезона това не бе точно така. Когато чувствахме страх и виждахме, че целта се отдалечава, успявахме да се съберем и да се опитаме да постигнем нужния резултат, полагайки допълнителни усилия. В крайна сметка постигнахме целта си. Ако останем заедно и през следващия сезон, ще имаме солидна основа. Никога не съм се страхувал. В началото ми трябваше време да свикна с рутината на тренировките. На играчите също им отне време, за да разберат моите идеи. Не беше лесно да работя с толкова шампиони, но всички ми помагаха. Смятам, че се развих като треньор, но това бе сложен сезон. Той обаче е полезен за моето израстване", смята Пирло.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки