НА "ХЕМПДЪН ПАРК": Хърватия не успя срещу Чехия, надява се на чудо (ВИДЕО)

Патрик Шик заби третия си гол от началото на Евро 2020

НА "ХЕМПДЪН ПАРК": Хърватия не успя срещу Чехия, надява се на чудо (ВИДЕО)

Хърватия стигна само до точка срещу Чехия на "Хемпдън Парк". Двата тима направиха 1:1 в мач помежду си от група "D" на Евро 2020. Така тимът на Златко Далич ще трябва да разчита на чудо в последния кръг, за да продължи на 1/8-финалите. Чехите вече са там с единия крак, след като в първия си мач от групата спечелиха с 2:0 срещу Шотландия. 

 

Чехия стартира по-активно и още във втората минута шут на Цоуфал беше спрян от Дамагой Вида на границата на вратарското поле. Секунди след това Соучек засече с глава центриране от корнер, но прати топката над вратата. Хърватите отговориха с шут на Ловрен от фаул в десетата минута. Изпълнението му обаче беше неточно.

 
В 18-ата чехите стигнаха до нова голова възможност, която беше завършена от Патрик Шик. Ударът на нападателя обаче беше много слаб и не затрудни вратаря на съперника.
 
Три по-късно Вацлик се опита да поправи грешка на свой съотборник. Изританата от него топка срещна тялото на Анте Ребич и се насочи към вратата, но за късмет на стража не попадна в мрежата му.  В 23-ата шут на Перишич беше спасен от Вацлик.
 
Чехия поведе в 37-ата от дузпа. Деян Ловрен разби носа на Патрик Шик при борба за висока топка. Ситуацията първоначално убягна на рефера, но след като видя окървавеното лице и последвалата начеса на ВАР, Карлос Дел Серо Грандебе посочи бялата точка. Самият Шик застана зад топката и не сбърка - 0:1! Това беше трети гол за нападателя на Евро 2020.
 
 
Хърватите можеха да върнат попадението още в следващата атака. Анте Ребич пое топката влезе наказателното поле, но ударът му мина встрани от вратата. В 41-ата минута Крамарич пробва удар по земя, който беше уловен от Вацлик. В последните секунди на първата част Шик стреля от фаул, но доста неточно.
 
Само две минути след началото на втората част хърватите изравниха. След бързо изпълнение на пряк свободен удар Перишич нахлу в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл за 1:1.
 
 
 
След час игра Лука Модрич опази вратата на своя тим от ново попадение. Влезлият секунди по-рано Алекс Крал можеше да вкара, но топката бе избита от звездата на Реал Мадрид в последния възможен момент. 
 
В 72-ата минути Хърватия бе много близо до пълен обрат. Влашич получи топката в наказателното поле след подаване с гърди на Петкович и опита изстрел, но топката мина над напречната греда.
 
 
 
 
 
ХЪРВАТИЯ - ЧЕХИЯ 1:1
0:1 Патрик Шик (37-д.)
1:1 Перишич (47)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ХЪРВАТИЯ: 1. Ливакович, 2. Вършалко, 4. Перишич, 6. Ловрен, 7. Брекало, 9. Крамарич, 10. Модрич, 17. Ребич, 21. Вида, 25. Гвардиол
 
ЧЕХИЯ: 1. Вацлик, 3. Челюстка, 5. Цоуфал, 6. Калас, 8. Дарида, 9. Холеш, 10. Шик, 21. Масопуст, 14. Янкто, 15. Соучек, 18. Борил
 
Спортният директор на АЕК (Атина): Гледахме вратари в България, но нямат ниво

Бруно Алвеш се срещна с Жозе Моуриньо, но няма да го кани за треньор

ПСЖ катастрофира у дома срещу Льо Авър, титлата все още не е факт (ВИДЕО)

Двата тима завъртяха равенство 3:3

Аморим призна: Беше голяма грешка, че се срещнах с Уест Хем

Той бе сочен за фаворит за нов мениджър на Ливърпул

Луис Енрике: Не бързаме да станем шампиони

Треньорът на ПСЖ обяви, че целта е отборът да вземе титлата, но не държи това да е много рано

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спортинг (Лисабон) с оферта да си върне Роналдо, дава му шанс да играе в ШЛ

Той има оферта от клуба в който стартира голямата му кариера

Радост в Интер Маями: Меси вече е здрав и се завръща сред титулярите

Травмата в бедрото му е отшумяла

Съвсем очаквано: Бенфика дава нов договор на ветерана Ди Мария

Аржентинецът играе страхотно, макар че е на сериозна футболна възраст

ПСЖ с амбициозен ход, ще се пробва за капитана на Челси Рийс Джеймс

Първите разговори между двете страни вече дори са стартирали

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки