Тони Димитрова награди шампионите по риболов (СНИМКИ)

Финалният четвърти кръг от националния шампионат се проведе на езерото „Мандра“

Тони Димитрова награди шампионите по риболов (СНИМКИ)

Популярната певица Тони Димитрова връчи купите на шампионите от републиканското първенство по спортен риболов на плувка. Естрадната прима от Бургас награди новите отборни първенци от „Дренан“ (Кърджали), както и подгласниците им „Чемпиън Фийд“ и „Пловдивските риболовци“. Честта да получи златния си медал от звездата имаше и индивидуалният шампион Аркади Райчин от „Майсторски риболов“, както и класиралите се след него на подиума Калин Запрянов от „Чемпиън Фийд“ и Атанас Кюркчиев от „Пловдивските риболовци“.

Финалният четвърти кръг от националния шампионат се проведе на езерото „Мандра“ до Бургас, а организаторите от Българската федерация по риболовни спортове използваха случая да поканят легендарната певица да награди победителите. Присъствието й предизвика истински фурор сред състезателите от 15-те отбора, участващи в първенството. „На рибарите няма как да откажа, и съм много щастлива, че съм сред тях“, заяви изпълнителката на „Ах, морето“. Самата тя неведнъж се е ангажирала със защита на каузите на риболовците от Бургас, а освен всичко друго е и изкусна готвачка на риба. 

Общо за четирите кръга през този сезон състезателите са уловили приблизително 3280 кг, сочи статистиката. Отборните шампиони от „Дренан“ завършиха сезона с 253.46 кг улов. Индивидуалният първенец Аркади Райчин има в актива си 78.5 кг риба.

В последното за сезона състезание на „Мандра“ се ловиха най-вече бабушки и платики. Оказа се обаче, че в езерото се е развъдил и шаран, а немалко трофейни екземпляри успяха да скъсат линиите на риболовците. В класирането за последния кръг победители станаха състезателите на „Биг Фиш“, следвани от „Дренан“ и „Пловдивските риболовци“. Индивидуален победител в кръга е ветеранът Калин Митранов от „Стара Загора“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки