Новият вратар на Милан: Казах на Малдини, че съм готов веднага да дойда

Майк Менян заяви, че е бил много щастлив, когато е получил обаждането от "росонерите"

Новият вратар на Милан: Казах на Малдини, че съм готов веднага да дойда

 Вратарят Майк Менян беше представен пред италианските медии като футболист на Милан на специална пресконференция, на която обсъди различни теми, свързани със себе си и клуба.

“Веднага усетих страхотна атмосфера, бях приветстван много добре. Тук работим много сериозно, Милан е клуб с велика история. Джанлуиджи Донарума има голям принос за положителните резултати на Милан. Сега започвам да пиша моята история и ще работя много усърдно, за да постигна същото. Работата с Дида? Първите впечатления са позитивни. Той беше велик вратар и е способен да ми помогне с развитието. Силната ми страна е психологическият аспект, винаги съм много концентриран. Тук съм, за да подобря всичко, и ще се опитвам да го правя всеки ден. Тази седмица е много натоварена, но съм готов за утрешната контрола срещу Ница. Има разлики между френската и италианската вратарски школи, но имам желанието да се трудя и да се уча.

Бях много доволен, когато ми се обадиха Паоло Малдини и Рики Масара, това беше голяма емоция. Приключвах страхотен сезон, но веднага им казах, че съм готов да дойда в Милан. Клубът може да ми помогне, както и аз на него. Италианското първенство ще ми помогне да израстна и да се подобря в професионалната ми кариера. Чудесно е, че в отбора има много френскоговорящи, но тук сме в Италия и затова трябва да науча местния език. Как минаха преговорите? Разговаряхме, но трябваше да изчакаме решението на Донарума. След това подписах с Милан. Футболът се промени и еволюира, но може би ролята на вратаря най-малко се измени. Разбира се, играеш с краката си, но главното задължение е да пазиш вратата и да не допускаш голове.

Много съм горд от думите на Жан-Пиер Папен, че имам заслуга за титлата на Лил. Той сътвори история в Милан. С отбора спечелихме френското първенство благодарение на голям отборен дух. Миналата година имах чудесна статистика, но тя беше в резултат на отборната работа. Сега съм тук, за да се развивам. С Дида мога да се подобря във всички отношения, благодарение на неговия опит. Бях потърсен и от Рома, но вече бях в преговори с Милан, така че подписах с “росонерите”. Целите през сезона? Всички сме тук, за да побеждаваме. Всеки отбор участва в първенството, за да спечели Скудетото. Ще видим как ще потръгне сезонът. Ще са нужни голяма концентрация и готовност за постоянна усърдна работа. Трудно е да направя сравнение между Стефано Пиоли и Кристоф Галтие, но мога да кажа, че това са двама професионалисти, които карат своите отбори да работят с голям интензитет”

 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки