Гредата спаси Славия срещу Царско село - 0:0 в Овча купел (ВИДЕО+ СНИМКИ)

"Белите" са временно на първото място в efbet Лига

Гредата спаси Славия срещу Царско село - 0:0 в Овча купел (ВИДЕО+ СНИМКИ)

Славия и Царско село завършиха наравно 0:0 в първия мач от програмата на втория кръг в efbet Лига. 

Гостите би трябвало да съжаляват повече, че изпуснаха победата, тъй като гредата им попречи да поведат минути след почивката на срещата.

Двубоят започна в добро темпо, но без сериозни възможни пред една от двете врати. В 10-та минута центриране на Радослав Кирилов мина над вратата на Янко Георгиев, който нямаше нужда да се намесва.

Тони Тасев нанесе първив точен удар в мача след 14 минути игра. Топката се озова в краката му при центриране отляво и той не се поколеба да стреля. Изпълнението му обаче нямаше нужната сила и вратарят на Царско село улови без проблеми.

Лъчезар Балтанов първи опита да застраши вратата на Славия с шут от дистанция в 22-та минута. Изстрелът му не бе достатъчно качествен и не се наложи намесата на Светослав Вуцов. Минутка по-късн Ален Стеванович се строполи в наказателното поле на "белите" след контакт с Питър Макрилос, но дузпа не бе отсъдена.

Христо Попадийн също застраши вратата на домакините при разбъркване от ъглов удар. Шутът на футболиста обаче премина встрани.Най-добрата възможност в мача до момента се откри пред Царско село в 34-та минута. Меси Мезу се измъкна и подаде малко назад за Ален Стеванович. Той стреля на гранницата на наказателното поле, но Вуцов изби в корнер. 

Реакциите на Вуцов отново бяха тествани в 39-та минута, когато Васил Шопов шутира по диагонал по земята. Младият страж на "белите" спаси с крак и кълбото излезе в ъглов удар, от който не излезе нещо опасно. Две минути по-късно изстрел с глава на Бандаловски попадна в ръцете на Вуцов.

В началото на второто полувреме Александър Александров бе много близо до гол, но шутът му в 49-та минута се отби застрашително в гредата. Той засече от движение лошо избита топка и от границата на наказателното поле разтресе десния страничен стълб на Светослав Вуцов. 

Отговорът на Славия дойде в 53-та минута. когато Тони Тасев стреля от пряк свободен удар. Топката премина над стената, но и встрани от вратата, пазена от Янко Георгиев. След час игра Питър Макрилос опита да отбележи от дистанция, след  като шутира силно от границата на наказателното поле. Той обаче пропусна целта и прати топката над вратата. Минута след това и Радослав Кирилов шутира по земя, но Георгиев улови. 

Миси Мезу пробва късмета си в 67-та минута. Шутът на футболиста с номер 29 не бе точен, но премина недалеч от вратата на Славия. Впоследствие стана ясно, че той е бил в засада и дори да беше отбелязал голът щеше да бъде отменен.

Десет минути преди края Радослав Кирилов намери топката от въздуха при центриране от ъглов удар. Изстрелът му бе доста неточен и не представляваше опасност за вратата, пазена от Вуцов. 

Славия - Царско село 0:0

Стартови състави:


Славия: Вуцов, Томбак, Виячки, Христов, Соарес, Вълчев, Макрилос, Тасев, Кирилов, Стоев, Кръстев

Царско село: Георгиев, Бандаловски, Бакалов, Стеванович, Балтанов, Василев, Александров, Коуку, Нганиони, Попаидийн, Шопов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки