Сензациите в пресата: Стойчо Младенов реши за статичните положения, Пардю още не е посетил негова тренировка

Жегата и дерби в неделя притискат Копенхаген на „Лаута“, Славия и Ботев (Пд) следят играчи на Арда, Тунчев с едно колебание и още…

Сензациите в пресата: Стойчо Младенов реши за статичните положения, Пардю още не е посетил негова тренировка

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 5 август 2021 година:

„Тема спорт“: Пардю още не е посетил тренировка на Стойчо Младенов

Съветникът на акционерите на ЦСКА по футболните въпроси Алън Пардю все още не е присъствал на тренировки на армейците, провеждани на базата в Панчарево, под ръководството на Стойчо Младенов. Екзекутора на Ливърпул води за пръв път занимание на червените миналия понеделник, а до вторник вечер бившият мениджър на Кристъл Палас и Нюкасъл така и не бе посетил тренировка на тима. Британецът никога не е бил редовен гост на отбора, но досега винаги се появяваше на някое от първите занимания на новоназначените треньори. За разлика от Пардю, финансовият директор Трифон Попов не пропуска тренировка след настъпилите трусове и рокади по горните етажи на клуба през изминалата седмица. Той пътува с червената делегация за гостуването на Лиепая в Латвия, а ще лети с отбора и за Хърватска идната сряда. Той наблюдава всяка една тренировка. От вчера футболистите на червените са в лагерна обстановка. Те са се събрали в клубната тренировъчна база, където са обядвали заедно, след което са имали няколко часа за отдих. След проведената вечерна тренировка са се прибрали по стаите си в Панчарево, където са преспали преди днешния важен двубой с Осиек.

„Мач Телеграф“: Жегата и дерби в неделя притискат Копенхаген на „Лаута“
Отборът на ФК Копенхаген пристигна в Пловдив вчера по обед и служители на летището признаха разкриха пред „Мач Телеграф“, че горещото време наистина ги е изненадало. В момента в датската столица температурите не надвишават 20 градуса, а под тепетата те доближават кота 40 по Целзий. Треньорът Йес Торуп и футболистите му има да мислят и за възстановяването си след двубоя на „Лаута“, защото в неделя им предстои дерби с Брьондби от втория кръг на датското първенство. Миналата събота Копенхаген стартира с успех като гост на Одензе с 2:0.

„Тема Спорт”: Славия и Ботев (Пд) следят ситуацията с играчи на Арда
Славия и Ботев (Пловдив) следят ситуацията около Арда (Кърджали) и възможността да се подсилят с техни играчи. Както е известно, финансовите благодетели на кърджалийци обявиха, че напускат клуба. Предстои намаляване на бюджета и преразглеждане на договорите на футболистите. Някои от звездите се очаква да бъдат продадени. “Белите” и “канарчетата” обаче се надяват да измъкнат част от тях. От Славия вече са набелязали двама, които евентуално могат да вземат, а същото важи и за Ботев.

„Тема спорт“: Тунчев с едно сериозно колебание
Старши треньорът на Локо (Пд) Александър Тунчев има едно сериозно колебание около състава за днешния първи мач с Копенхаген от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. То е свързано със сърбина Милош Петрович. Както е известно, това лято той се завърна на „Лаута“ след кратък престой в гръцкия Ксанти. В реванша със Словачко Тунчев използва Петрович в защита до Гомис и Крачун, вместо Биков. Другата позиция, на която сърбинът може да започне, е левият халф-бек, където обаче до момента Конар Руан стартираше неизменно. За там алтернатива е и последното ново попълнение Венсан Марсел. Той обаче е леко изостанал с подготовката. Французинът започна сред 11-те срещу Локо София, но изкара само едно полувреме. По-вероятно е Тунчев да повтори състава от реванша със Словачко, като Марсел да бъде използван като джокер след почивката, а Биков да остане на пейката. Черно-белите ще внимават много за статичните положения и високите топки, където спортно-техническият щаб е отчел предимство за датчаните.

„Тема спорт“: Стойчо Младенов определи кой ще изпълнява статичните положения
Греъм Кepи ще бъде нагърбен със задачата да изпълнява всички статични положения на тима в мача срещу Осиек тази вечер. През изминалия сезон той поделяше отговорността с Тиаго. Именно гол от пряк свободен удар на португалеца срещу Базел бе решаващ за влизането на ЦСКА в групите на Лига Европа. След неговата продажба това лято обаче задълженията ще са изцяло върху плещите на ирландеца. След идването на Стойчо Младенов тимът ще спре да изпълнява късо корнерите и топката ще бъде пращана директно в наказателното поле на противника. Кери е футболистът с най-добро центриране в състава, като същото се отнася и за изстрелите от далечно разстояние. Освен ъгловите удари и нарушенията, 32-годишният Греьм ще е изборът на Стойчо Младенов и за дузпите, отсъдени в полза на червените. Откакто пристигна в Борисовата градина през лятото на 2019-а, Кери е изпълнил 4 наказателни удара – срещу Осиек, Левски, Локомотив Пловдив и Лиепая, като не е пропуснал нито един. Ирландецът ще действа зад гърба на централния нападател в днешния мач с Осиек. ЦСКА ще излезе в схема 4-2-3-1, а Кери ще трябва да бъде двигателят, захранващ червените атаки. Плеймейкърските му функции в комбинация със статичните положения превръщат британеца в най-голямата заплаха за хърватската врата.
Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки