В ЦСКА бесни от решение на БФС

Строги мерки за сигурност за реванша с Осиек

В ЦСКА бесни от решение на БФС

В ЦСКА са учудени от поведението на БФС с отлагането на двубоя на "Лудогорец" с "Арда" заради участието на разградчани в Шампионската лига.

От една страна се смята, че е правилно и така трябва да се прави, но от друга дават за пример принудата, която бе упражнена спрямо "червените" през миналия сезон, когато трябваше да играят с "Локо" (Пд) въпреки молбата за отлагане.

Тогава бе изтъкнато, че няма съгласие на другия клуб. По принцип при публикувана програма трябва да има съгласие и от двата отбора. Сега "Арда" отказа, но какво от това. Кърджалийци дори заплашиха да напуснат първенството, ако това стане.

БФС се позовава на член 44, алинея 3 от наредбата, който е точно за такива случаи. Там текстът е доста интересен. Наистина правата на отбора в евротурнирите се защитава. Но има едно второ изречение, което явно се пренебрегва. Според него всичко трябва да става в рамките на четири дни напред и назад от датата. У нас винаги отлагането е за неопределено време.

От началото на първенството вече са отложени по два мача на ЦСКА, "Лудогорец" и "Арда" плюс "Локо" (Пд) - "Пирин". Така цялото упражнение да се прави програма се оказа пълен провал. България е единствената страна в Европа, където има мачове само за 5 кръга и те не могат да бъдат проведени.

На всичко отгоре не е изпълнено и условието, предвидено от наредбата да се отлага мачът, когато няма 2 дни между мачовете на отбора, както предвижда наредбата. Мачът с "Арда" бе по програма в неделя, а гостуването в Швеция е в сряда според официалния сайт на УЕФА. Или цитираният от спортно-техническата комисия не е спазен.

Единственото обяснение е, че разградчани са поискали малко почивка преди решителните сблъсъци за групите на Шампионската лига. В което няма нищо лошо, ако бе съгласен и другият отбор. Вероятно става въпрос за един телефонен разговор, а не директно използване на БФС.

Преди години имаше идея да бъде дадена програмата на американска фирма, която да използва софтуер и така да я прави, като предварително се задават параметрите на дати на евротурнирите, разстояние между градовете, дербита и прочее. Но се губеше един лост за управление на българския футбол и заради това всичко пропадна.

Така продължаваме да си правим каквото искаме, в полза на един или друг отбор. И в зависимост на това кой е отборът, се взема поредното решение, пише „24 часа“ и допълва, че домакините от Осиек ще предприемат строги мерки за сигурност за днешната среща с ЦСКА.

Двубоят е под мониторинг на УЕФА, откъдето са изпратили отговорник по сигурността да съблюдава организацията на мача. От своя страна хърватите пък са твърдо решени да не допускат отново случилото се с полските фенове от Погон (Шчечин) и няма да позволят достъп на армейски привърженици на стадиона, като същевременно ще бъде засилен и пропусквателния контрол на входовете на града.

Напомняме, че към момента УЕФА не разрешава гостуващи фенове на мачовете от клубните турнири, позволявайки на домакините да ползват за свои нужди пет процентния капацитет на стадиона, полагащ се по наредба за гостуващата публика. На специална среща по проблемите на сигурността, местните органи на реда обясниха, че ще спазват безкомпромисно законите и призоваха всички да са благоразумни и да се съобразяват с мерките за сигурност.


Стадион "Градски врът" отговаря на всички изисквания, за да приеме тази вечер в 22:15 часа двубоя от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Осиек и ЦСКА, съобщиха от клуба на сайта си. 

Делегатът на срещата - Вилмос Шабо от Унгария, инспектира за последно съоръжението и обяви това на виртуалната техническа конференция преди важния сблъсък. Стадионът бе адаптиран спрямо всички изисквания на УЕФА за провеждане на футболни срещи в условията на пандемията от коронавирус.

ЦСКА ще играе в изцяло черен спортен екип, а футболистите на Осиек ще бъдат в титулярната си синьо-бяла екипировка. Нашият вратар ще бъде със светло зелено облекло, а стражът на противника ни - с жълто.

Четиримата съдии на евромача са от Шотландия - Доналд Робъртсън (главен), Франсис Конър (първи асистент), Дъглас Потър (втори асистент), Андрю Далас (четвърти), а Албано Янку от Албания ще изпълнява функциите на съдийски наблюдател.

Припомняме, че първият двубой между ЦСКА и Осиек, игран на стадион "Васил Левски" приключи с категорична победа за армейците с 4:2. От този сезон в европейските клубни турнири отпадна правилото за предимство при попадение на чужд терен. По този начин при равенство в общия резултат от двата мача ще следват две продължения по 15 минути и при ново равенство, победителят ще бъде определен след изпълнение на дузпи.
Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки