Комисо: Ювентус ни открадна Киеза

"Дадоха му много повече пари", призна босът на Фиорентина

Комисо: Ювентус ни открадна Киеза

 Президентът на Фиорентина Роко Комисо заяви, че италианският гранд Ювентус е “откраднал” от “виолетовите” Федерико Киеза, който се превърна в една от звездите на Италия на Евро 2020, където “адзурите” грабнаха трофея под ръководството на Роберто Манчини.

“Как Юве подписаха с Киеза? Откраднаха го, защото му дадоха много повече пари”, заяви Комисо, цитиран от “Футбол Италия”. “Между нас и Юве има разлика, колкото по-големи приходи имаш, толкова повече пари можеш да харчиш. Те са фаворити за Скудетото всяка година, защото дават заплати за 300 милиона евро. Ние даваме 70 милиона евро заплати. Парите важат.

Има клубове като Ювентус, Барселона и Интер,к оито тънат в дългове заради “мръсна работа”, каза още Комисо.

 

Трансферът на Киеза в Ювентус се осъществи по подобен начин като този на халфа на Сасуоло Мануел Локатели, който съвсем наскоро стана играч на Старата госпожа. Киеза премина в Ювентус под наем за 2 сезона със задължителна опция за закупуване на стойност 40 милиона евро през 2020 година. Разликата е, че все пак “бианконерите” ще платят допълнителни 10 милиона евор на “виолетовите” за периода на наема. Сасуоло пък не посика допълнителна сума за първоначалното преотстъпване на играча.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки