Сензациите в пресата: Черно море умува за нов нападател

„Бултраси“ на среща при кмета Димитров, Загорчич се колебае за Радослав Кирилов и още…

Сензациите в пресата: Черно море умува за нов нападател

Сензациите в пресата днес, събота, 21 август 2021 година:

„Тема спорт“: Черно море умува за нов нападател

Спортно-техническият щаб на Черно море умува дали да привлече нов нападател. В момента единственият на тази позиция е Зе Гомеш. Опции са Фоде Гираси и Родриго Енрике, но те не са чисти централни нападатели. Както е известно, това лято варненци се разделиха с Исмаил Иса, а младият Денислав Ангелов дадоха под наем на днешния си съперник ЦСКА 1948. Наставникът Илиан Илиев следи няколко играчи от чужбина, които евентуално да привлече, за да засили конкуренцията и да има по-голяма вариативност. И все пак трансферирането на такъв футболист няма да е на всяка цена, ако не бъде намерен точният изпълнител. Средно дотук Черно море е вкарал по един гол на мача, в четирите кръга. 

„Тема спорт“: Бултраси на среща при кмета Димитров

Фенове на Ботев и Локомотив бяха на среща при кмета на Пловдив Здравко Димитров. Той ги увери, че двата клуба ще получат еднакви общински средства за построяването на стадионите им. Здравко Димитров обясни, че определена сума за закупуване на седалки на стадион "Христо Ботев" все още не е предвидена. "Общината не е толкова богата, че да подари на някого закупените преди време над 18 хиляди седалки. Преговаряме с производител, който да изкупи наличните седалки, а ние да доплатим за такива, отговарящи на изискванията на стадион "Христо Ботев". Едва след това ще има яснота каква сума ще бъде отпусната на двата клуба", заяви на срещата Димитров. При евентуално отпускане на допълнителни средства за двата клуба черно-белите привърженици пожелаха Община Пловдив да помогне с част от тях за изграждане на терени на базата на детско-юношеската школа в ЖР "Тракия", като по предварителни разчети ще са нужни около 2,5 милиона лева.

„Тема спорт“: Загорчич се колебае за Радослав Кирилов

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич има няколко дилеми около състава за гостуването на Локомотив Пловдив. Мачът е в неделя от 18:45 часа. Заги все още умува дали да остави Радослав Кирилов на пейката, както срещу Берое. Със заралии на левия фланг започна Тони Тасев. Венцислав Керчев вече се чувства по-добре след контузията, която го извади от строя. Неговият заместник на левия бек Соарес обаче се представи добре и почти сигурно сръбският наставник ще продължи да залага на него. На върха на атаката най-после се събуди Калоян Кръстев, като Загорчич пак ще пусне него вместо Сораков. "Ако Калоян продължи да вкарва така, вероятно ще спрем да търсим нападател", коментира президентът на столичани Венцеслав Стефанов. Продължават пробите на 21-годишния Себастиан Лотур от Хаити. За последно е носил екипа на испанския третодивизионен Леонес. Играе с левия крак.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки