ЖАЛКО! Лудогорец би Малмьо, но Шампионската лига остана мираж (СНИМКИ+ВИДЕО)

Разградчани отпаднаха в плейофите на турнира с общ резултат 2:3

ЖАЛКО! Лудогорец би Малмьо, но Шампионската лига остана мираж (СНИМКИ+ВИДЕО)

 Лудогорец победи Малмьо с 2:1 в реванша от плейофите на Шампионската лига, изигран в Разград, но остана извън групите на турнира, отпадайки с общ резултат 2:3.

Разградчани показаха добра и смела игра срещу шведския си съперник, но един гол не им достигна до пращане на мача в продължения.

В началните минути на срещата Лудогорец бе по-активният отбор, но не успя да застраши вратата на Йохан Далин. Първата възможност се откри пред гостите в 6-ата минута. Антонио Чолак получи топката на стрелкова позиция и стреля опасно по диагонала, но Кристиан Кахлина успя да реагира и изби встрани. Футболист на Малмьо се размина с избитата топка, а Джордан Икоко изчисти в ъглов удар, от който не последва нова опасност за вратата на Лудогорец.

В 10-та минута удар на Десподов беше блокиран и излезе в корнер, а при него топката бе центрирана в наказателното поле, падна в краката на Недялков, който стреля силно по земя и отбеляза.

Шест минути по-късно Рийкс получи отляво в наказателното поле и с техничен удар в далечния ъгъл матира Кахлина. ВАР обаче влезе в действие и показа, че е имало положение на засада в атаката на шведите и голът беше отменен за радост на феновете по трибуните!

Половин час след началото Валдас Дамбраускас бе принуден да прави принудителна смяна, след като контузия получи Каули Оливейра. На негово място се появи младият Доминик Янков. В 34-тата минута Кирил Десподов центрира от корнер на близката греда. Там бе Пиерос Сотириу, който стреля с глава, но в аут.

Малко след това Малмьо организира добра атака и само намесата на Кахлина запази аванса на Лудогорец. Антонио Чолак бе изведен отдясно. Последва центриране в наказателното поле към далечната греда. Там бе Рикс, който стреля с глава, но право в ръцете на вратаря.

Пет минути преди края на първата част Йон Дал Томасон също бе принуден да прави принудителна смяна. На терена се появи резервният страж Исмаел Диавара, който замени Йохан Далин. Титулярният страж получи мускулна травма и напусна терена накуцвайки.

В 42-рата минута Малмьо нанесе своя удар и изравни. Гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от опасна позиция. Зад топката застана Велко Бирманджевич, който шутира мощно. Получи се нпеирятен рикошет в стената, който заблуди Кристиан Кахлина, а топката влетя в мрежата.

В началото на втората част Антон Недялков опита късмета си с удар от дистанция, но прати топката покрай вратата.

Лудогорец опита натиск. Защитата на Малмьо обаче успя да се справи с няколкото центрирания в наказателното си поле. В 54-тата минута Игов Пластун засече с глава подаване от корнер, но не намери целта. Десет минути след старта на втората част капитанът на Малмьо Андерс Кристиянсен бе изведен зад защитата на Лудогорец. Десетката на гостите изигра чудесно ситуацията, преодоля бранител и стреля по земя. Кристиан Кахлина обаче реагира и спаси.

Мигновено след това играта бе спряна и настъпи обрат, тъй като ВАР подсказа на Клеман Тюрпен за игра с ръка в наказателното поле на Малмьо в предходната атака. Главният съдия прегледа ситуацията и показа бялата точка. Зад топката застана Пиерос Сотириу, който преодоля Диавара за 2:1.

Час игра след началото Дамбраускас направи още една принудителна смяна. Заради контузия Оливие Вердон отстъпи мястото си на Жосуе Са. Секунди по-късно Бирманджевич се опита да изненада Кахлина с шут от далечна дистанция и успя, но топката прелетя покрай вратата.

В 73-тата минута Бирманджевич проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле. Топката премина под шпагата на Иго Пластун, но Кристиан Кахлина успя да реагира и спаси.


Лудогорец - Малмьо 2:1
1:0 Недялков 10
1:1 Бирманчевич 42
2:1 Сотириу 60 (дузпа)

Стартови състави:

Лудогорец: Кахлина, Недялков, Гонсалвеш, Десподов, Сотириу, Икоко, Вердон, Баджи, Пластун, Вандерсон, Каули

Малмьо: Дахлин, Риекс, Левички, Чолак, Кристиансен, Ахмедходжич, Бирманчевич, Иноцент, Ниелсен, Брорсон, Бергет

Ференцварош - Йънг Бойс 2:3

ПСВ - Бенфика 0:0

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки