България с пет медала на „Златната ръкавица” във Войводина

Вижте подробности

България с пет медала на „Златната ръкавица” във Войводина
Българските боксьори спечелиха пет медала на международния турнир за младежи и девойки „Златната ръкавица” във Войводина. Под ръководството на Борислав Бояджиев петима от общо 6 национали, които взеха участие в 39-ото издание на надпреварата, се класираха за полуфиналите.
 
Победи днес постигнаха Радослав Росенов и Красимир Джуров. В категория до 60 килограма Росенов надигра убедително унгареца Рубер Ромай. Той стигна до успех след дисквалификация на противника му в третия рунд, а до този момент доминираше изцяло в сблъсъка. В събота, за място на финала талантът ни ще срещне украинеца Олександър Яровий.
 
Джуров пък преодоля Андрий Костенко (Украйна). В категория до 63.5 килограма той постигна успех с неединодушно решение. Така в събота националът ни ще се изправи срещу румънеца Андрей Мустет.
 
Останалите ни участници на полуфиналите са Даниел Кирилов (57 кг), Уилиам Чолов (75 кг) и Кирил Борисов (+92 кг). Кирилов ще боксира утре с грузинеца Арам Хрикиян. Чолов ще срещне Иралки Янелидзе (Грузия), а Борисов ще мери сили с украинеца Дмитро Баблюк.
 

„Златната ръкавица“ във Войводина е част от подготовката на националния ни тим за Европейското първенство в Будва през октомври. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки