БOK и Fibank наградиха медалистките от олимпиадата в Токио

„Благодарим за радостта, която ни доставихте в Токио. Желаем ви още повече спортни и лични успехи", заяви в приветствието си Светозар Панов

БOK и Fibank наградиха медалистките от олимпиадата в Токио

Българският олимпийски комитет и неговия генерален спонсор Fibank (Първа инвестиционна банка) наградиха днес на изискано тържество медалистките ни от олимпийските игри в Токио и техните треньори.

В началото на церемонията всички бяха приветствани лично от Стефка Костадинова, председател на БОК и Светозар Попов, изпълнителен директор на FIBANK.

„Благодарим за радостта, която ни доставихте в Токио. Желаем ви още повече спортни и лични успехи", заяви в приветствието си Светозар Панов.

Председателят на БОК припомни на всички, че благодарение на спечелените от българските състезателки три златни, един сребърен и два бронзови медала нашата прекрасна страна се нарежда на 30-о място в класирането по медали в Токио. На игрите в Пекин 2008-а България бе на 40-о място, в Лондон 2012 на 51-о място, а в Рио 2016-а – 54-и.

„Уважаеми господин Попов, скъпи олимпийци, треньори и ръководители. Благодаря искрено на нашия генерален спонсор Първа инвестиционна банка за подкрепата. През последните дни бяхме много време заедно и си пожелахме хубави неща. Искам да ви кажа, че вие сте героините на България. Страната ни се гордее с вас. Вие сте нашите посланици. Пожелавам ви само здраве на вас и семействата ви, както и на вашите треньори и ръководители. Пожелавам ви 2024-а година да ни донесете още по-голяма радост. Поклон и благодаря, че ви има,“ каза в словото си Стефка Костадинова.

Светозар Попов награди със златни монети „Св. Богородица Троеручица" олимпийските шампионки Стойка Кръстева (бокс), Ивет Горанова (карате), както и момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова. Сребърната медалистка в спортната стрелба с въздушен пистолет Антоанета Костадинова и носителките на бронзови отличия в борбата Тайбе Юсеин и Ивелина Николова бяха наградени със сребърни монети „Сърце".  Треньорите на медалистките ни от Токио – Христо Христов (спортна стрелба), Борислав Георгиев (бокс), Ангел Ленков (карате), Петър Касабов (борба), Стоян Петков и председателят на БФХГ Илиана Раева също бяха наградени с уникални монети от Fibank.

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки