Далаклиев става помощник-треньор на националите по таекуондо

Догодина България ще е домакин на две световни първенства – за младежи и за кадети

Далаклиев става помощник-треньор на националите по таекуондо

 Най-успешният ни състезател по олимпийско таекуондо Владимир Далаклиев спира със състезателната си кариера. Бронзовият медалист от световното първенство в Муджу (Корея) през 2017 година влиза в екипа на Фарзад Золхадри и става помощник треньор на националния отбор.

 
„Те винаги са имали сериозно уважение един към друг. Влади е човек, на който аз изключително много разчитам. Влади даде страшно много за тази федерация и сега е време да покажем, че сме едно семейство, защото на тези, които са дали толкова много, сме длъжни да се отплатим. Аз наистина имам нужда от него. Той е изключително силен човек, изключително субординиран. Той е пример за бойните изкуства и като поведение, и като отношение и като спазване на всички правила. Аз дълбоко препоръчвам на всички начинаещи в бойните изкуства да попият от опита на големите спортисти като Влади, като Фарзад Золхадри“, сподели специално за БНР Слави Бинев.
 
Президентът на Българската федерация по таекуондо беше избран за втори мандат за вицепрезидент на Европейския съюз по таекуондо по време на Общото събрание на централата, което се проведе в Истанбул. Сакис Прагалос продължава да бъде ръководител на европейското направление в този спорт.
 
Генералният секретар на родната федерация Александър Минев и бившият председател Андрей Георгиев също са в ръководството на съюза. Минев бе избран за заместник генерален секретар на ETU, а Георгиев продължава да е член на Съвета на директорите.
 
„Догодина България ще е домакин на две световни първенства – за младежи и за кадети. Ще приемем отново и Мултиевропейските игри, както ще организираме турнир с ранг G1 „София оупън“. На олимпийските игри се случиха неща, които никой не очакваше. От 8 възможни шампионски титли, пет са на Европа. Оказва се, че в Европа е по-трудно да вземеш квота, отколкото да спечелиш медал на Олимпиадата. На практика всички големи бойци са в Европа, а това създава проблеми“, коментира още Бинев и добави:
 
„Най-големият ни проблем е, че ние не можем да диференцираме категориите. Не мога да се справя с намирането на състезатели в тежките категории. Не мога да разбера защо нашите състезатели правят всичко възможно да попаднат в най-тежката и трудна категория – 68 килограма. В понеделник ще имаме заседание, първото след напрегнатите състезания и лятната пауза и ще преподредим нещата“, каза още Слави Бинев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки