Стоичков предизвика фурор на юбилея на Марица (СНИМКИ)

Камата подари "Златна топка" и "Златна обувка" на хора, които са с основна заслуга да стане велик играч

Стоичков предизвика фурор на юбилея на Марица (СНИМКИ)

Футболен клуб Марица (Пловдив) отпразнува своя 100-годишен юбилей.

Тържествата бяха уважени от легендата Христо Стоичков, който прави първите си стъпки в пловдивския отбор в края на 70-те години.

Преди шоу-мача на стадион "Марица", от клуба наградиха голям брой бивши футболисти, треньори и деятели с индивидуални почетни знаци, а самото появяване на Камата предизвика истински фурор.

Легендарният ни нападател бързо бе наобиколен от много деца и фенове, раздаде автографи и не отказа снимка на нито един от почитателите си.

Двубоят между ветераните на Марица, предвождани от Стоичков, и сборен отбор на пловдивски звезди завърши 2:2. Още през първото полувреме се наложи реферът Атанас Узунов да провери с ВАР редовността на гола на Румен Христов за Марица. В крайна сметка попадението бе признато, но малко по-късно Марчо Дафчев изравни и първата част завърши 1:1.

През втората част съдията Атанас Узунов отсъди дузпа за ветераните от Кършияка, но Лилчо Арсов спаси удара на Стоичков от бялата точка. Реферът, който е кум на Камата, веднага нареди изпълнението да се повтори и вдигна жълт картон на вратаря. Този път зад топката застана Александър Александров-Кривия, който само докосна, а притичалият Стоичков елегантно я копна над плонжиралия Арсов. Очаквано звездите на Пловдив изравниха и двубоят завърши наравно - 2:2.

За празничната атмосфера допринесоха и хората на трибуните на стадиона в Кършияка, които запалиха димки и факли в синьо и жълто.

Иначе самият Стоичков се завърна за няколко дни в България и преди ден донесе "Златната топка" на стадион "Васил Левски" за промоцията на своята най-нова книга. Тя е посветена на децата, които могат да научат как Камата се качи на футболния Олимп.

Освен това, днес Ицо изненада с награди първите си треньори в. Той подари "Златна обувка" на Георги Георгиев, който го е "научил да бяга" и защото „негова е заслугата“ да бъде толкова бърз.

Първият му треньор по футбол Огнян Атанасов получи "Златна топка", а със същата награда се сдоби и бившият международен рефер Атанас Узунов, който е кум на Камата.

Най-голямата "Златна топка" беше за Марица. Стоичков я връчи на президента на клуба Христо Христов, който трябва да я сложи в музея на пловдивчани.

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки