СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ: ПСЖ с първа загуба за сезона (ВИДЕО)

Рен повали Меси и компания с 2:0 в мач от Лига 1

СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ: ПСЖ с първа загуба за сезона (ВИДЕО)

 Пари Сен Жермен претърпя първа загуба в първенството при гостуването си на Рен в мач от 9-ия кръг на френската Лига 1.

Домакините нанесоха своя голям удар в последната минута на първото полувреме чрез Гаетан Лаборд и в първата минута на втората част чрез Флавиен Тет. ВАР също изигра сериозна роля, след като отмени попадение в полза на парижани и дузпа в полза на играчите на Бруно Женесио.

Двата тима започнаха много активно срещата с атаки и към двете врати.Първи близо до попадение се доближиха гостите в 7-ата минута, когато Хакими центрира отдясно, топката достигна до Меси в наказателното поле, но ударът му бе блокиран.

В следващите минути атаките и пред двете врати се редяха една след друга. В 25-ата минута Лионел Меси изведе по перфектен начин на Килиан Мбапе, който се оказа сам срещу вратаря Алфред Гомис, но стреля лошо и прати топката над вратата. Самият аржентинец нацели напречната греда от фал няколко минути след това, но топката бе изчистена бързо от бранителите на Рен. В тези минути натиска на гостите се увеличаваше с всяка изминала минута. В 41-ата минута и Анхел Ди Мария бе изведен очи в очи със стража на домакините, но опитът му за пас към Неймар бе пресечен.

Противно на логиката играчите на Рен първи достигнаха до гол в последната минута на първото полувреме, когато топката бе центрирана прецизно от лявото крило от Сулейман и там Гаетан Лаборт успя да изпревари Нуно Мендеш, за да прати топката в мрежата зад Донарума за 1:0.

Играчите на Бруно Женесио нанесоха нов удар с първата си атака след изпълнението на начален удар за втората част, когато топката бе подадена по дясното крило към Лаборде, който центрира и там Флавиен Тет напълно необезпокояван в наказателното поле отбеляза за 2:0.

Играчите на ПСЖ успяха да се върнат в мача в 68-ата минута, когато грешка в отбраната на Рен позволи на Меси да изведе с бърза топка Мбапе, който влезе в наказателното поле и стреля точно за 2:1. Попадението обаче бе отменено след преглед с ВАР. В 81-ата минута в полза на Рен бе отсъдена дузпа след нарушение от страна на Ашраф Хакими срещу Гаетан Лаборд. След преглед с ВАР обаче тя бе отменена.

С тази победа домакините събраха вече 12 точки и се изкачиха до седмото място в класирането. ПСЖ остава водач и е на 6 точки от преследвача за момента Ланс.

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки