ШЕМЕТЕН МАЧ: Сити на два пъти догони Ливърпул и не се даде на "Анфийлд" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Фабиньо изпусна на празна врата, "червените" изостанаха на точка от лидера Челси

ШЕМЕТЕН МАЧ: Сити на два пъти догони Ливърпул и не се даде на "Анфийлд" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ливърпул и Манчестър Сити завършиха 2:2 в дербито на седмия кръг в английската Висша лига. Мачът се превърна в спектакъл, който показа най-доброто от модерния футбол. 
 
 
Домакините започнаха с много агресивно. В първия четвърт част обаче нито един от двата отбора не успя да застраши вратата на съперника. Първата по-сериозна възможност бе пред вратата на Ливърпул. В 21-ата минута Бернардо Силва отне от Хендерсън, задържа топката между четирима играчи на Ливърпул и пусна много добро подаване към Фоудън, който се озова сам срещу Алисон. Вратарят на мърсисайдци обаче се справи блестящо.
 
В 24-тата минута и Де Бройне получи подаване в наказателното поле, но ударът му премина встрани от вратата. В 32-ата гостите поискаха дузпа, след като Фоудън получи извеждащ пас от Де Бройне и падна след сблъсък с Милнър. Контактът така или иначе бе извън наказателното поле. ВАР прегледа ситуацията и тя остана без последствия.
 
Две минути след това Де Бройне направи голям пропуск. Фоудън центрира отляво, а белгиецът, който бе оставен сам пред вратарското поле, опита плонжирайки да засече с глава, но ударът му бе доста неточен.
 
В 44-тата минута за пореден път Фоудън се справи с лекота с Милнър, който изнемогваше срещу бързия английски национал. Крилото спринтира, за да догони дълго подаване на Едерсон, но отново Алисон излезе чудесно напред и успя да изби топката с крака. Малко след това стражът на Ливърпул се справи с ново остро центриране на Фоудън.
 
Ливърпул стартира второто полувреме с голова възможност. Жоел Матип изостри играта с подаване през центъра за Диого Жота. Португалецът се обърна с великолепно движение и веднага нанесе удар към вратата, който обаче бе отразен от Едерсон. В 59-ата минута Ливърпул поведе в резултата. Мохамед Салах изведе Садио Мане сам срещу Едерсон и той вкара за 1:0!
 
 
Десет след това Манчестър Сити стигна до изравнителен гол. Габриел Жезус свърши отлична работа пред наказателното поле на Ливърпул, а след това намери Фил Фоудън, който овладя в наказателното поле и с удар по диагонала матира Алисон - 1:1!
 
В 73-тата минута Гуардиола поиска Милнър да получи втори жълт картон заради нарушение на ветерана срещу Бернардо Силва. Три по-късно Салах се справи с Кансело, след което елиминира Бернардо Силва, а накрая и с Лапорт преди да вкара от малък ъгъл за 2:1.
 
 
Шоуто на „Анфийлд“ съвсем не бе приключило. Четири минути след гола на Салах, който даде аванс на Ливърпул, Манчесър Сити изравни резултата. Кевин Де Бройне отправи неспасяем удар от границата на наказателното поле по посока десния горен ъгъл на вратата на Алисон, а бразилецът нямаше как да реагира.
 
 
В 84-ата минута Кайл Уолкър отправи удар към вратата на Ливърпул от около 30 метра след отсъден пряк свободен удар в полза на „гражданите“. Изпълнението на английския национал не кореспондираше с нивото на двубоя, а топката се озова високо в трибуната зад Алисон.
 
Четири минути преди края на редовното време Ливърпул имаше страхотна възможност да се поздрави с крания успех в драмата на „Анфийлд“, но Фабино изпусна на празна врата. Ударът му в последния момен беше блокиран от Родри.
 
След равенството Ливърпул и Манчестър Сити заемат съответно втората и третата позиция във временното класиране на Премиър Лийг. След първите седем кръга „мърсисайдци“ са с актив от 15 точки, с една по-малко от лидера Челски. Съставът на Гуардиола е с 14 т.
 
 
ЛИВЪРПУЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:2
1:0 Садио Мане (59)
1:1 Фил Фоудън (69)
2:1 Мохаед Салах (76)
2:2 Кевин де Бройне (81)
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Милнър, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Джоунс, Мане, Салах, Жота
 
МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Кансело, Родри, Де Бройне, Бернардо Силва, Жезус, Фоудън, Грийлиш
Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки