Смел Милан превзе Бергамо и измести Интер от второто място (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Росонерите“ победиха Аталанта с 3:2 след гол в 28-ата секунда

Смел Милан превзе Бергамо и измести Интер от второто място (ВИДЕО+СНИМКИ)

Милан зарадва феновете си преди паузата за националните отбори, постигайки ключов успех над коравия Аталанта като гост.

„Росонерите“ спечелиха с 3:2 визитата си в Бергамо от седмия кръг на италианската Серия А и изместиха градския съперник Интер от второто място.

Те останаха непобедени през кампанията, макар да имаха куп кадрови проблеми за мача.

Въпреки липсата на Златан Ибрахимович, Оливие Жиру, Тиемуе Бакайоко, Раде Крунич и Алесандро Флоренци обаче момчетата на Стефано Пиоли откриха резултата в Бергамо още в 28-ата секунда.

Тогава Тео Ернандес проби и намери втурналия се в атака Давиде Калабрия, чийто първи изстрел бе отразен от вратаря Мусо, но при добавката капитанът на Милан в този мач не сгреши – 1:0.

Малко по-късно и Браим Диас отправи опасен удар, но покрай целта, а в 14-ата минута Аталанта отговори с шут на Сапата. След спасяването на Менян пък Малиновский не можа да вкара заради самопожертвователните действия на Тонали и Томори.

В 18-ата минута Диас стреля право в ръцете на вратаря, докато в средата на първата част Менян отново трябваше да се намесва, за да не позволи на Сапата да изравни.

В 24-ата минута дойде още една лоша новина за Аталанта, тъй като Матео Песина се контузи и бе изнесен на носилка, а малко преди паузата Милан нанесе втори удар.

Сандро Тонали отне топката от Фройлер, напредна и преодоля Мусо, за да удвои аванса на „росонерите“. Той можеше да стане класически още през първото полувреме, но Франк Кесие пропусна удобна позиция.

След почивката гостите продължиха с отличното си представяне. Те играеха уверено, не позволяваха на съперника да застрашава Менян, владееха топката в определени периоди и създаваха опасности пред вратата на съперника. Единственият проблем за “росонерите” бе в завършващата фаза, но основната причина за това е липсата на Ибрахимович и Жиру.

След час игра Салемакерс пропусна да сложи край на интригата. Ребич намери отлично белгиеца, който бе напълно непокрит в наказателното поле. Опитен нападател не би имал проблем да отбележи, но ударът на Салемакерс с глава бе в обсега на Мусо и вратарят отрази. Халфът имаше нова добра възможност по-късно след подаване на Тонали, но се забави и бе блокиран.

В 74-ата минута дебют за Милан направи привлечения в края на трансферния прозорец Жуниор Месиас. Бразилецът имаше запомнящ се първи мач за “росонерите”. Той участваше в атаката, довела до трети гол за тима на Пиоли. Прекрасна комбинация на гостите мина през Тео Ернандес, който подаде на Рафаел Леао, а той завърши отлично за 0:3. Месиас обаче стана причина Аталанта да върне едно попадение. Той неволно игра с ръка в опит да блокира топката и съдията отсъди пресилена дузпа, от която Сапата се разписа.

В добавеното време резервата Марио Пашалич оформи крайното 2:3 с гол в 93-ата минута след асистенция на Сапата, но за повече Аталанта нямаше сили.

Така отборът инкасира втората си загуба през сезона и остана с 11 точки на 8-ата позиция, докато Милан си върна второто място с 19 пункта от 7 мача, изоставайки само с 2 точки от лидера Наполи.

АТАЛАНТА – МИЛАН 2:3
0:1 Давиде Калабрия (1)
0:2 Тонали (43)
0:3 Рафаел Леао (78)
1:3 Сапата (85, дузпа)
2:3 Пашалич (90+4)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АТАЛАНТА: Мусо, Джимсити, Демирал, Паломино, Дзапакоста, Де Роон, Фройлер, Меле, Песина, Малиновский, Сапата;

МИЛАН: Менян, Калабрия, Кяер, Томори, Тео Ернандес, Тонали, Кесие, Салемакерс, Диас, Леао, Ребич.

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки