loader

Верстапен: Трябва да видим защо нямахме темпо в Турция

Пилотът на Ред-Бул взе мнго ценни точки в Истанбул, но беше далеч от победата

 Въпреки че успя да си върне водачеството в битката за световната титла във Формула 1 през 2021 с второто си място в Гран При на Турция, Макс Верстапен не остана много доволен от темпото на Ред Бул на „Истанбул Парк“.

Нидерландецът остана трети в квалификация, но потегли втори благодарение на наказанието на Люис Хамилтън, който бе най-бърз в събота. В самото състезание Верстапен нямаше отговор за темпото на Валтери Ботас и завърши на повече от 14 секунди зад пилота на Мерцедес докато Хамилтън финишира пети в Турция.

„Те определено бяха по-бързи този уикенд. Ние просто не се справихме. На мокро те имат аванс и трябва да анализираме защо не бяхме конкурентоспособни тук. Определено си мисля, че те влязоха в ритъм и дори с този аванс в класирането няма да е лесно до края“, заяви Верстапен след края на Гран При на Турция.

След нея той поведе с шест пункта спрямо Хамилтън при оставащи само шест старта до края на сезон 2021. Първият от тях ще бъде за Гран При на САЩ следващата седмица, където Хамилтън има цели пет победи от осем старта на „Пистата на Америките“. В същото време най-доброто постижение на Верстапен на трасето край Остин (Тексас) е второ място, което той записа през 2018 година. В последното издание на Гран При на САЩ през 2019 победата бе за Ботас, а втори и трети останаха съответно Хамилтън и Верстапен.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки