loader

Ремонтират пистата в Остин в последния момент преди Гран при на САЩ

Заговори се за бунт на отборите във Формула 1

 По-малко от две седмици преди надпреварата за Гран При на САЩ започнаха спешни ремонтни дейности на „Пистата на Америките“.

Причина за тях са много неравности, които са се образували по настилката и бяха тема №1 в падока на MotoGP по време на Гран При на Америка в началото на месеца. След много оплаквания от пилотите в кралския клас, както и тези от Формула 1 при последната визита на шампионата през 2019 части от пистата бяха преасфалтирани.Въпреки тези промени неравностите останаха големи и дори се заговори за бойкот на Гран При на Америка преди две седмици. Все пак състезанието в MotoGP се проведе по план, без съкращаване на дистанцията и за щастие без очакваните много инциденти. Все пак ръководството на „Пистата на Америките“ си взе бележка и извършва така наречената „шлифовка“ на настилката преди старта във Формула 1. Тя има за цел да заравни част от неравностите, които са се образували най-вече в първия сектор на трасето, където се намират и бързите есове.

В същото време състезателният директор във Формула 1 Майкъл Маси разкри, че е бил в непрекъснат контакт с колегите си от Международната мотоциклетна федерация (ФИМ) по време на уикенда за Гран При на Америка.„Зоните, които правят проблем на моторите са различни от тези, които са проблематични за нас. Тони Котман, един от инспекторите на ФИА и бивш състезателен директор в Индикар е базиран в Щатите и вече посети Остин миналата седмица. Той ни докладва, че от пистата правят промени, за да бъдат адресирани част от притесненията ни. Те „шлифоват“ част от бабуните. Все още имаме малко време и те ще свършат каквото могат в този период“, каза Маси.

Гран При на САЩ е следващото състезание в календара на Формула 1 и то е предвидено за следващата седмица.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки